Kobe Bryant'in Esi, Kaza Fotograflari Davasindan 16 Milyon Dolar Kazandi

Los Angeles Lakers’in efsane basketbolcusu Kobe Bryant’in esi Vanessa Bryant, esi ve kizinin hayatini kaybettigi helikopter kazasinin enkazinda çekilen fotograflar nedeniyle açtigi davada 16 milyon dolar tazminat kazandi.

Kobe Bryant'in Esi, Kaza Fotograflari Davasindan 16 Milyon Dolar Kazandi
NBA efsanesi Kobe Bryant’in ve kizinin 2020 yilinda hayatini kaybettigi helikopter kazada enkaz alaninda çekilen fotograflar nedeniyle açilan davada karar çikti. Dokuz jüri üyesi, kazanin ardindan olay yerine gelen itfaiye ve Los Angeles County polisi tarafindan çekilen fotograflarin sizdirilmasi nedeniyle mahremiyetin ihlal edildigini ve duygusal zarara yol açtigini belirterek Los Angeles County yönetiminin 16 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Vanessa Bryant, durusma sirasinda gözyaslari içinde yaptigi konusmada, polisin ve itfaiyecilerin kendi aralarinda paylastigi fotograflar oldugunu ögrenince üzüntüsünün arttigini ve panik atak geçirdigini söyledi.

Vanessa Bryant, "Fotograflarin her gün sosyal medyaya düsme korkusuyla yasiyorum. Kizlarimin sosyal medyada olmasindan ve bunlarin ortaya çikmasindan korkarak yasiyorum" dedi.

Jürinin kararin ardindan Vanessa Bryant, sosyal medya hesabindan kocasi ve kiziyla birlikte fotografini paylasarak, "Hepsi sizin için, sizi seviyorum. Kobe ve Gigi için adalet" notunu düstü.

Ayni kazada 45 yasindaki esi Sarah ve 13 yasindaki kizi Payton’i kaybeden Chris Chester ise 15 milyon dolar tazminat alacak.

Ne olmustu

ABD’li ünlü basketbol yildizi Kobe Bryant, bir basketbol maçina gittigi sirada içinde bulundugu Sikorsky S76 tipi helikopterin Los Angeles’in batisindaki Calabasas’ta daglik alana düsmesi sonucu 13 yasindaki kizi Gianna ve beraberindeki 7 kisi ile hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA