Ingiliz Tur Operatöründen Baskan Ömer Günel'e Tesekkür Mektubu

Ingiliz bir tur operatörünün, Türkiye partneri Ege Bölge Genel Müdürü Tanju Içten ve Kusadasi Bölge Müdürü Haldun Alay, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’i ziyaret ederek turizme sundugu katki nedeniyle operatörün tesekkür mektubunu iletti.

Ingiliz Tur Operatöründen Baskan Ömer Günel'e Tesekkür Mektubu


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Ingiltere’den Türkiye’ye ve Kusadasi’na en fazla turist getiren tur operatörlerinden ve havayolu sirketlerinden olan tur operatörünün Türkiye partneri yöneticilerini agirladi. Baskan Ömer Günel, Ege Bölge Genel Müdürü Tanju Içten ve Kusadasi Bölge Müdürü Haldun Alay ile 2022 turizm sezonu ve 2023 beklentileri ile ilgili görüs alisverisinde bulundu.

Ziyarette konusan Içten, 2022 turizm sezonunda Kusadasi’na gelen Ingiliz turist sayisinda 2019 yilina göre yüzde 100 oraninda bir artis yasandigina dikkat çekerek kendilerine tanitim ve konaklama alanlarinda destek veren Kusadasi Belediyesi’ne tesekkür etti. Bu yil Ingiltere’den Kusadasi’na havayolu ile gelen 100 bin yabanci turistin 70 bininin Ingilizlerden olustugunu ifade eden Içten, 30 bin turistin ise Almanya, Hollanda ve Romanya agirlikli olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinden geldigini söyledi.

2023 yili ile ilgili olarak da önemli bir müjde veren Içten, “Talep ve rezervasyonlara baktigimizda önümüzdeki yil turizm sezonunun Nisan ayinda baslayacagini görüyoruz. Bu ülkemiz ve Kusadasi adina çok sevindirici bir duruma isaret ediyor” dedi.



Baskan Ömer Günel ise, Kusadasi turizmine katki saglayan tüm turizm acentelerine katki saglamaya hazir olduklarini belirtti.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm kentlerinin 2022 yilinda rahat bir soluk aldigina dikkat çeken Baskan Ömer Günel “Bu sürece katki sunan tüm kisi ve kurumlara sahsim ve Kusadasi halki adina tesekkür ediyorum. Kusadasi Belediyesi olarak kentimizin ve turizmimizin gelisimini saglayan her türlü girisime destek olmayi sürdürecegiz. 2023 turizm sezonuna iliskin aldigimiz olumlu haberler bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Temennimiz kentimize gelen turist sayisinin her geçen yil daha da artmasi yönünde” diye konustu.



Ziyaretin sonunda Ingiliz tur operatörünün Ege Bölge Genel Müdürü Tanju Içten ve CEO’su Steve Heapy tarafindan Baskan Ömer Günel’e hitaben yazilmis olan tesekkür mektubunu iletti.
Kaynak: İHA