Hediyelik Yarismasinda Son Basvuru 30 Kasim

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Bursa’yi kurumsal anlamda temsil eden hediyelik esyalarin tasarlanmasi ve üretilmesi amaciyla düzenlenen ‘Bursa Uluslararasi Hediyelik Esya Tasarim Yarismasi’nda basvuru süresi, yogun talep üzerine 30 Kasim 2022’ye kadar uzatildi.

Hediyelik Yarismasinda Son Basvuru 30 Kasim
Turizmde marka sehir olma hedefiyle Bursa’nin rotasini turizm olarak belirleyen Büyüksehir Belediyesi, kendine has özelliklerin, degerlerin ve zenginliklerin tüm dünya tarafindan fark edilmesi amaciyla farkli bir projeyi daha hayata geçirdi. Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi marifetiyle sehrin kültürel ve turistik degerlerinin hediyelik esya endüstrisine kazandirilmasini hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, sehri kurumsal manada temsil eden hediyelik esyalarin tasarlanmasi ve üretilmesi amaciyla ‘Bursa Uluslararasi Hediyelik Esya Tasarim Yarismasi’ düzenledi.

Bursa Valiligi, Ticaret ve Sanayi Odasi, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi, Uludag Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Irgandi Köprüsü sanatçilari tarafindan desteklenen yarisma, desen tasarimi ve hediyelik esya kategorilerinde yapiliyor. Basvurularin bursa.com.tr adresinden yapildigi yarismanin, daha önce 1 Eylül 2022 olarak açiklanan son basvuru tarihi, yogun talep üzerine 30 Kasim 2022’ye kadar uzatildi. Yarismanin jüri heyetinde yerli ve yabanci akademisyenler, usta ögreticiler, moda tasarimcilari, endüstriyel tasarimcilar, grafik tasarimcilari ve seramik sanatçilari bulunuyor.

220 bin lira ödül

Yarisma çerçevesinde yapilacak degerlendirmede, toplamda 220 bin lira ödül verilecek. Hediyelik ürün tasarimi kategorisinin birincisi 50 bin, ikincisi 40 bin ve üçüncüsü de 30 bin lira ile ödüllendirilecek. Bu kategorinin Ipek ve Çini Özel Ödülü ise 15 bin lira olacak.

Desen Tasarimi kategorisinde ise yarismanin birincisi 35 bin, ikincisi 25 bin, üçüncüsü de 15 bin lira sahibi olacak. Bu kategorinin Ipek ve Çini Özel ödülü ise 10 bin lira olacak.
Kaynak: İHA