Gürsu'nun Camileri Güzellesiyor

Gürsu’nun çevre temizligi ve dogasini korumak amaciyla, Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan yapilan çalismalarla ilçenin çagdas sehir kimligi konforuyla gelisimi de saglaniyor.

Gürsu'nun Camileri Güzellesiyor
Gürsu Belediyesi’nce Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na sunulan Sifir Atik Yönetim Sistemi Projesi’yle kazanilan hibe destegiyle alinan 70 adet üç bölmeli geri dönüstürülebilir atik toplama ünitesi, Gürsu’nun camilerine yerlestiriliyor.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Gürsu’muzun çevre temizligini saglama yönündeki çalismalarimiz çerçevesinde, camilerimizin avlularina da, üç bölmeli geri dönüstürülebilir atik toplama üniteleri yerlestiriyoruz. Temizligin imandan geldigi inancini tasiyan bir millet olarak, hemsehrilerimizin yogun olarak bir arada bulundugu camilerimizin ve çevresinin korunmasi için, camilerimizin güzelligine yakisan estetiklikte geri dönüsüm atik toplama ünitelerini camilerimize yerlestiriyoruz. Çagdas kent kimligiyle hizla gelistirdigimiz ilçemizin her noktasinda yaptigimiz düzenlemeler ve yerlestirdigimiz kent mobilyalariyla, sehrimizin yasam kosullarina konfor kazandiriyoruz. Ilçemizdeki temizlik hizmetlerini daha etkin hale getirmek ve ilçemizin vitrinini güzellestirmek amaciyla olusturdugumuz geri dönüsüm sistemlerimiz ve kent estetigini saglayacak yeni kent mobilyalariyla ilçemizi donatiyoruz. Hep birlikte, gelecekte dogasi korunmus bir dünyada yasayabilmemiz için tüm hemsehrilerimizin geri dönüsüm sistemlerimizi kullanmalarini bekliyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi’nce gerçeklestirilen çevre koruma ve sifir atik çalismalari dogrultusunda; ilçenin 7 noktasina yerlestirilen 7 bölmeli mobil atik toplama ünitesi, parklara ve ana caddelere yerlestirilen 60 adet üç bölmeli geri dönüstürülebilir atik toplama ünitesi, camilere ve okullara yerlestirilecek 70 adet üç bölmeli geri dönüstürülebilir atik toplama ünitesi ve ilçe genelindeki 130 adet mavi renkli geri dönüstürülebilir atik toplama konteynerleriyle hem ilçenin kent kimligi korunuyor hem de geri dönüsüm konusunda duyarlilik kazandiriliyor.
Kaynak: İHA