En Fazla Kariyer Imkanina Sahip Bölüm Açiklamasi 'OMÜ Matematik'

Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü, yeni açilan ‘Bilgisayar Programciligi’ ve ‘Finans Matematigi Sertifika’ programlari ile en fazla kariyer imkanina sahip bölüm haline geldi.

En Fazla Kariyer Imkanina Sahip Bölüm Açiklamasi 'OMÜ Matematik'
Daha önce Mesleki Uygulama Programi, Pratik Matematik Uygulamalari Sertifika Programi, Is Arama Becerileri Sertifika Programi ve Çift Anadal Programi ile ögrencilerinin kariyer problemleri üzerine yogun çalismalar yürüten OMÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü bir yenilige daha imza atiyor. 2022-2023 egitim-ögretim yilindan geçerli olmak üzere bölüm içerisinde Bilgisayar Programciligi ve Finans Matematigi Sertifika programlari hayata geçiriliyor.

En fazla kariyer imkanina sahip bölüm

Matematik Bölüm Baskani Prof. Dr. Emin Kasap yaptigi açiklamada, bu iki sertifika programi ile yine bir ilke imza atacaklarini vurguladi. Bölüm ögrencilerinin iktisat, isletme ve bilgisayar mühendisligi bölümlerinde alacaklari dersler ile bu sertifikalara sahip olacaklarini açiklayan Prof. Dr. Kasap, ögrencilerinin daha okurken kariyer ile ilgili problemlerini çözmek, kolay is sahibi olmalarini ve daha donanimli hale gelmelerini saglamak amaciyla sürekli çalistiklarini ve matematik bölümleri içerisinde ’en fazla kariyer imkanina sahip’ bölüm olduklarini belirtti.

Son uygulama ile birlikte OMÜ Matematik Bölümü’nden mezun olan bir ögrenci 4 sertifikaya sahip olabilecek.
Kaynak: İHA