Çankaya'da Yaz Kur'an Kursu Ögrencileri Ödüllendirildi

Ankara’nin Çankaya ilçesi Münir-Neriman Islamcioglu Camiindeki Yaz Kur’an Kursunun son haftasinda düzenlenen etkinlikte ögrenciler çesitli hediyelerle ödüllendirildi.

Çankaya'da Yaz Kur'an Kursu Ögrencileri Ödüllendirildi
Diyanet Isleri Baskanligi öncülügünde Münir-Neriman Islamcioglu Camii’nde düzenlenen etkinlige Çankaya Il Müftüsü Mustafa Baytar, Cami imami Elvan Eker, Kur’an Kursu ögreticisi Serife Emirhaliloglu ve Münir-Neriman Islamcioglu Cami Dernek Baskani Ibrahim Serinöz katildi.

Yaz Kur’an Kursunda iman, ibadet, güzel ahlak ve güzel Kur’an okuma egitimi alan kadin ve erkek ögrencilere bisiklet, futbol topu ve satranç takimi gibi çesitli hediyeler verildi.



“Camilerin süsü sizlersiniz”

Çankaya Il Müftüsü Mustafa Baytar, Camilerin süsünün ögrenciler oldugunu vurgulayarak, “Sizler bizim gelecegimizsiniz emanetçilerimizsiniz. Bizleri ileriye tasiyacak, milli ve manevi degerlerimizi yasatacak, Kur’an’in sevdasini, Islam’in sesini önce kendi hayatina tasiyacak sonra dilden dile gönülden gönüle bu emaneti aldiginiz gibi en güzel sekilde yasayip yasanan vasifa vesile olacaksiniz. Sizlerin en güzel sekilde yetismeniz bizim içim çok önemli. Yaz kurslarimiz da sizlerle bulusmamizda, sizlerle tanismamiza Kur’an’la konusmaniza bir zemin olmustur. Çankaya Ilçe Müftülügümüz bölgesinde bu yaz 340 camimizde 140 Kur’an kursumuzda sizin gibi 10 bin güzel yavrularimizla, gençlerimizle bulusma firsati yakaladik. Camilerin süsü sizlersiniz, camiler sizlerle güzel. Sizler camilerde açiverdiniz Kur’an’in rahmet damlalariyla sulandiniz. Islam’in güzellikleriyle tanistiniz. Camide vakit geçirdiniz hem eglendiniz, hem ögrendiniz. Ben sizleri tebrik ediyorum. Iyi ki varsiniz. Ögrendiklerinizi de yenilemeniz, unutmamaniz için sizleri senenin her günü camilerde görmek istiyoruz” diye konustu.



“Bugünlerimizi özleyecegimizi düsünüyorum”

Münir-Neriman Islamcioglu Cami imami Elvan Eker ise, 2022 Yaz Kur’an Kursu dönemin çok bereketli oldugunu ifade ederek, "Çocuklarimiza Diyanet Isleri Baskanligimizin programi dahilinde namaz dualarimizi, namaz surelerimizi ve Islam’in sartini otuz iki farzi Diyanet Isleri Baskanligimizin kaynadigindan çocuklarimiza ögrettik. Bugünlerimizi özleyecegimizi düsünüyorum. Çocuklarimizla konustuk insallah onlarda hafta içi yine camimize gelecekler beraber olacagiz. Yil boyunca çocuklarimizla iç içe olmaya gayret edecegiz insallah. Bu vesileyle Diyanet Isleri Baskanligimiza, Çankaya Ilçe Müftülügümüze ve sizlere tesriflerinden dolayi tesekkür ediyorum. Çocuklariyla ilgilenen tüm velilere ve camiyi aksatmadan gelen ödüllerimizi hak eden ögrencilerimin gözlerinden öpüyorum hepsine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kur’an Kursu ögrencisi sevincini dile getirerek, “Çok sevinçliyim kuran kerime geçtim camimiz çok güzel dinimi ögrendim ben çok mutluyum” dedi.

Bir diger ögrenci ise Mutlu ve huzurlu oldugunu dile getirerek “Hocamla beraber burada kamet yapmayi ögrendik. Müezzinlik yaptim, Kur’an okudum sureler ögrendim Elvan hocam ve Ismail hocama tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Hayirsever vatandaslarimizdan Allah razi olsun”

Kur’an Kursu Ögretici Serife Emirhaliloglu, Kur’an kursu ögrencilerine her sene hediyelerle sevindirdiklerini ifade etti.

Emirhaliloglu, “Bu sene biraz daha farkli bir boyuta tasidik. Dernegimizin vesilesiyle, hayirsever vatandaslarimizin vesilesiyle katkilarindan dolayi Allah razi olsun. Bisiklet aldik, küçük ve büyük grup olarak iki gruba ayirdik. Her iki grubun birincilerine bisiklet hediyemiz var. Dereceye girenler ögrencilerimize hediyemiz var. Bütün katilim saglayan ögrencilerimize hediyelerimiz var. Çok güzel bir duygu. Rabbim böyle iyiliksever, hayirsever vatandaslarimizin sayisini arttirsin. Ayrica camilerimiz de Kur’an kurslarimizi dolduran bütün çocuklarimizi cani gönülden tebrik ediyorum ve kutluyorum. Böyle güzel nesiller yetistirdikleri için ailelerini de kutluyorum rabbim sayilarini arttirsin” ifadelerini kullandi.

Kur’an kursu ögrencisi burada oldugu için mutlu oldugunu ifade ederek, “Ben buraya geldigim için çok mutluyum ama birinci olmayi bekliyordum ikinci oldum. Bence kuran kurslari çok eglenceli yerler. Hem ögreniyorsun hem egleniyorsun. Birçok arkadas edindim, peygamberimizin zamani hakkinda bilgiler ögrendim. Kuran kerim okumayi daha gelistirdim” dedi

“Bu çocuklarimizi ‘Elif kusagi’ olarak adlandiriyoruz”

Münir-Neriman Islamcioglu Cami Dernek Baskani Ibrahim Serinöz ise sunlari söyledi:

“Camimizin dernek baskani olarak aylardir yapmis oldugumuz yaz Kur’an kursu çalismalari neticesinde çocuklarimiza verebilecegimiz kadar dini egitim, sure, kuran kerim egitimleri hocalarimizin gayreti sayesinde yetistirmeye çalistik. Biz bu çocuklarimizi ‘Elif kusagi’ olarak adlandiriyoruz. Bu yavrularimiz gelecekte insallah bizlerin yerini alacak olan yavrularimiz. Bunlari yetistirebilmek için biz de onlara zemin olusturuyoruz ve bu zemin üzerinde çocuklarimizi insallah gelecekte dini bilgilerle donatip hayatlarini devam ettirmesini saglayacagiz.”

Dua ve ilahiler okunduktan sonra ögrencilere hediyelerinin verilmesiyle birlikte etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA