Baskan Büyükkiliç'tan Talas'in Muhtarlariyla Istisare Toplantisi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Ali Dagi’nin eteginde, ögrenci dostu ve tarih kokan Kayseri’nin yani basindaki Talas ilçesinin mahalle muhtarlari ile bulustu. Baskan Büyükkiliç, istisare toplantisinda muhtarlarin tek tek talep ve tavsiyelerini dinledi.

Baskan Büyükkiliç'tan Talas'in Muhtarlariyla Istisare Toplantisi
Yaptigi muhtar toplantilari ile birligin, beraberligin ve dayanismanin en güzel örneklerini sergilemeye devam eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bu çerçevede Talas ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlari ile bir araya geldi. Talas ilçesi Erguvan Restoran’da gerçeklesen toplantiya Baskan Büyükkiliç’in yani sira Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Genel Sekreter Yardimcilari Hamdi Elcuman, Bayar Özsoy, Ali Hasdal daire baskanlari ile 30 mahalle muhtari katildi.

Toplantida muhtarlara seslenen Baskan Büyükkiliç, yapilmasi gerekenleri tespit etmek amaciyla bir araya geldiklerini belirterek, “Bizlerin bir araya gelmesine vesile olan çok degerli muhtarlarimiz, bizim gerçekten her yerde yanimizda yer aliyorsunuz. Bizleri sahiplenen ve seçilmis kimseler olup orada bizlerin adeta tercümani niteliginde gayret eden muhtar kardeslerimle bir araya gelmekten keyif duyuyoruz. Amacimiz yapilanlari degil, önümüzdeki süreç için yapilmasi gerekenleri ve durumumuzu tespit etmek amaciyla bir araya gelmis bulunuyoruz. Insallah hep beraber kucaklasiriz. Imkânlarimiz, kaynaklarimiz sizler için var” diye konustu.

Talas ilçesinin gelisip, güzellestigine dikkat çeken Büyükkiliç, “Talas’imiz tabi gelisiyor, güzellesiyor. Ay yildizli Türk bayragimizin, devletimizin, vatanimizin, milletimizin, dinimizin olmazsa olmazlari olarak gördügümüz bu degerlerin altinda birligimizi, beraberligimizi koruyacagiz. Su bir gerçek ki mazlum insanlarin sesi Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde sadece bizim degil, dünya insanliginin ona ihtiyaci oldugu anlayisi içerisinde yolumuza devam edecegimize inaniyor ve umuyorum. Allah’a sükürler olsun, yeni isler yapilacak, yeni projeler hayata geçirilecek. Bizler sehrimizi yerelde daha iyi bir gelecege tasimak için özen gösterecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Büyükkiliç, Talas ilçesinde gençlerin yogun oldugunu söyleyerek, söyle konustu:

“Talas’imizin bir baska özelligi üniversite agirlikli olmasidir. Dolayisiyla gençlerimizin burada yogun olmasi, en büyük mahallemizin de Talas’imizda olmasi, üstelik de bir hanimefendinin elinin degiyor olmasi deger sehrimiz için de Talas’imiz için de. Iste tüm bu güzellikleri dediginiz gibi birbirimize tesekkür ederek hatirlayacagiz, yapilmasi gerekenleri paylasacagiz. Yük agir, talep çok bunun da farkindayiz. Ama sunu da iyi biliyoruz, bir seyler yaparsaniz yeni bir seyler istenir. O açidan çok sükür biz size layik olmaya çalisiyoruz. Sizler bizi seviyor, güveniyor, seçiyorsunuz, bizler de gayret diyoruz. Sundan emin olunuz, 16 ilçe belediye baskani kardesimle beraber el ele vermek suretiyle adeta kamu hakkini gözeterek, kimsesizin hakkini, yetim hakkini gözeterek, israfa firsat vermeden insafli bir yerel yönetim anlayisi içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz.”

“Sehrimizin kiymetini bilecegiz”

30 büyüksehir içerisinde yatirima en çok pay ayiran sehrin Kayseri Büyüksehir Belediyesi oldugunu hatirlatan Büyükkiliç, “O açidan birligimizin kiymetini bilecegiz, sehrimizin kiymetini bilecegiz. Görevimizi yapmanin çok sükür onurunu tasiyoruz. Kirsal ekibimiz, merkezdeki ekibimiz adeta gece demeden, gündüz demeden kosturuyor” seklinde konustu.

“Bu sehirde sizin çok emeginiz var”

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, Baskan Büyükkiliç’a ve ekibine tesekkür ederek, “Bu sehir önemli bir sehirdir, bu sehirde sizin çok emeginiz var. Sizin agabeyliginiz, büyüklügünüz ve sizin çatiniz altinda çalismak hepimiz için onur vericidir. Allah devlete zeval vermesin, sizi de basimizdan eksik etmesin” dedi.

Toplantida, yapilan hizmetler konusulurken, yapilmasi gereken çalismalar konusunda da tek tek dinlenen muhtarlarin tavsiyeleri alindi. Baskan Büyükkiliç, toplantida mahalle muhtarlarinin talep ve önerilerini hem yazili hem de sözlü olarak dinledi.

Toplanti sonunda dogum günü olan Kuruköprü Mahalle Muhtari Bilal Yardim’a da sürpriz dogum günü pastasi kesildi. Baskan Büyükkiliç, Muhtar Yardim’in dogum gününü kutlayip, birlik ve beraberlik mesaji verdi.
Kaynak: İHA