Bakan Ersoy Açiklamasi 'Toplumsal Ayrimciliga Sevk Eden Bu Zehirli Dili Kiniyoruz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Toplumsal ayrimciliga, ötekilestirmeye ve tahammülsüzlüge sevk eden bu zehirli dili kiniyoruz. Sanatçi sorumlulugu, ayrimciliga, ötekilestirmeye, tahammülsüzlüge sevk eden bir dilden uzak durmayi gerektirir” dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Toplumsal Ayrimciliga Sevk Eden Bu Zehirli Dili Kiniyoruz'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Imam Hatip Liselilere yönelik söyledigi sözlerinden dolayi sarkici Gülsen’e tepki gösterdi. Sosyal medya hesabindan konuyla ilgili bir dizi paylasim yapan Ersoy, “Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi degerlerimizle yetismis nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmis, vicdanlarimizi yaralamistir. Toplumsal ayrimciliga, ötekilestirmeye ve tahammülsüzlüge sevk eden bu zehirli dili kiniyoruz” notunu düstü.

“Nefret diline inat, sevgi dili her daim galip gelecektir”

Toplumsal baris ve huzuru tehdit etmenin hiçbir zaman sanatçi kimligiyle bagdasmayacagini belirten Ersoy, “Sanatçi sorumlulugu, ayrimciliga, ötekilestirmeye, tahammülsüzlüge sevk eden bir dilden uzak durmayi gerektirir. Toplumsal baris ve huzuru tehdit etmek hiçbir zaman sanatçi kimligiyle bagdasmaz. Nefret diline karsi, sanatin evrensel dilini yüceltecek, toplumsal baris ve huzurumuzu her türlü bölücülüge ve istismara karsi koruyacagiz. Nefret diline inat, sevgi dili her daim galip gelecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA