'Aniz Yangininda Hayvanlar Ölüyor Ve Topragin Yapisi Degisiyor'

Kocasinan Ziraat Odasi Baskani Abdulkadir Günes, aniz yanginlari ile ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Aniz yangininda hayvanlar ölüyor ve topragin yapisi degisiyor” dedi.

'Aniz Yangininda Hayvanlar Ölüyor Ve Topragin Yapisi Degisiyor'
Eskisi gibi anizin yakilmadigini sebebinin ise yakilan anizin fiyatinin arttigini söyleyen Kocasinan Ziraat Odasi Baskani Abdulkadir Günes, “Öyle eskisi gibi anizin yakilmasi söz konusu degil. Çünkü sap ve saman kiymetli. Geçen sene 500-600 TL’ye satilan samanin kilogrami su anda bin 300 TL civarina satiliyor. Yani bugday kadar kiymetli. Aniz yani aman kiymetli oldugu için satmamiz mümkün degil. Ancak bazen kendini bilmez insanlar yolun kenarindan geçerken yakip, gidiyor. Bizde itfaiye de müdahale ediyor. Yani biz elimizden geldigi kadar tarlalarimizi yakmamaya, yaktirmamaya gayret ediyoruz” diye konustu.

Günes sözlerini su sekilde tamamladi:

“Aniz yaktigimiz zaman topraktaki bütün o kiymetli elementler, topraga yarayan böcekler ve hayvanlarin tamami ölüyor ve topragin yapisi degisiyor. Biz aniz yanginina karsiyiz. Biz yakmayiz ama yakanlara da gördügümüz takdirde müdahale ederiz. Hemen müdahale ediyoruz. Sap ve saman kiymetli. Çünkü bu bölgede hayvancilikta var. Hayvancilarimiza da sap ve saman lazim oluyor.”
Kaynak: İHA