Altieylül'de Ilk Ayçiçegi Hasadi Yapildi

Altieylül Belediyesi’ne ait Pamukçu Mahallesi ile Nergiz Mahallesi arasinda bulunan tarlalarda ilk ayçiçegi hasadi yapildi.

Altieylül'de Ilk Ayçiçegi Hasadi Yapildi
Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci’nin her platformda dile getirdigi “Türkiye’yi doyuran sehir Balikesir, Balikesir’i doyuran sehir de Altieylül’dür” sözü Altieylül’ün bereketli topraklarinda can bulmaya devam ediyor. Tarima ve tarimsal üretime büyük önem veren Altieylül Belediyesi, tibbi ve aromatik bitkilerin üretimini gerçeklestirdigi tarlalarda 18 dönümlük arazide yetistirdigi ayçiçeklerinin hasadini yaparak ilk ayçiçegi mahsulünü tarladan topladi. Ilerleyen günlerde de Tasköy Mahallesi’nde bulunan 40 dönümlük baska bir ayçiçegi tarlasinda daha hasat yapilacak ve toplanan ürünlerden elde edilen ayçiçek yagi Altieylül Belediyesi vasitasiyla ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak.

Baska Avci “Bu bereketli topraklarin hakkini vermeye çalisacagiz”

Daha önce de lavanta hasadinin gerçeklestigi tarlalarda Ekinezya, Bilyali Kekik, Melissa, Aynisefa, Sivri Kekik, Ölmez Çiçek, Biberiye, Anadolu Adaçayi, ve Mercankösk gibi bitkilerin yani sira Ceviz, Hünnap, Ayva, Armut ve Elma gibi çesitli meyveler de yetistirerek tarim ve hayvancilik sehri olan Altieylül’de tarimsal faaliyetlerin sürdürülebilirligi saglayan Altieylül Belediyesi’nin son olarak gerçeklestirdigi ayçiçegi hasadi ile ilgili konusan Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci “Altieylül’ümüzün bir tarim ve hayvancilik sehri oldugunu söylerken bereketli topraklarimizdan ilham aliyoruz. Geçenlerde katildigimiz domates hasadinda da gördügümüz gibi topraklarimiz gerçekten çok bereketli. Bu bereketli topraklarda sürdürülebilir tarimsal faaliyetlere öncü olabilmek için bizler de çiftçilerimize örnek olacak çalismalarin içerisine giriyoruz. Tibbi ve aromatik bitkilerimiz ile çesitli meyvelerimizin yetistirildigi tarlalarimizda son olarak ayçiçegi hasadini Allah’in izniyle gerçeklestirdik. Bundan sonra da çiftçilerimize örnek olabilecek her türlü tarimsal faaliyeti hayata geçirerek ve kendilerine yol göstererek bu bereketli topraklarin hakkini vermeye çalisacagiz insallah” dedi.

Kaynak: İHA