AK Parti Esenyurt Ilçe Baskani Sel Bölgesine Gelerek Incelemelerde Bulundu

AK Parti Esenyurt Ilçe Baskani Harun Özer ve Istanbul AK Parti Il Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Burçak Uygun, Esenyurt’ta sel bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Özer, daha sonra açiklamalarda bulundu.

AK Parti Esenyurt Ilçe Baskani Sel Bölgesine Gelerek Incelemelerde Bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarilar sonrasinda, gece baslayan yagmur sabah saatlerinde etkisini arttirdi. Yogun yagistan dolayi Pinar Mahallesinde bulunan birçok ev ve isyerini su basti. Selin yasandigi Mahalleye gelen AK Parti Ilçe Baskani Harun Özer ve AK Parti Istanbul Il yönetim kurulu üyesi Tarkan Burçak Uygun, su basan ev ve isyerlerini dolasarak yapilan çalismalari inceledi.

“Yilbasina kadar yagmur yagmamasi için dua edecegiz”

Yapilan dere islah çalismalarini inceleyen AK Parti Esenyurt Ilçe baskani Harun Özer, “2008’de de bir sel baskini olmustu burada, o dönemin Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi tarafindan önlem alinmisti. Aradan 10 yil geçtikten sonra 2020 yilinda da yine sel baskini oldu. Bu çalismalar Büyüksehir Belediyesi tarafindan ISKI üzerinden yapiliyor. Dönemin Büyüksehir Belediye Baskaninin buraya gelip biz buranin islah çalismalarini yapacagiz demesinin üzerinde iki yil geçti. Geçtigimiz Kurban Bayraminin ikinci gününde bir sel baskini daha olmustu, gördügünüz gibi bu dereden tasan su evlerin alt katlarini, camiler, is yerleri ve yollara zarar verdi. Aradan 25 gün geçmesine ragmen bir sey yapilmiyor, bir an önce tedbir alinmasi lazim. Istanbul Valisi koordinasyonunda bir toplanti düzenlendi, yilbasina kadar çalismalarin bitirilecegi söylendi. Geçtigimiz ay Içisleri Bakani da gelmisti, selden zarar gören insanlara devletimiz kaymakamligimiz araciligiyla maddi yardimlar gerçeklestirdi. Ama burada ki sikinti bu çalismalarin bir an önce bitmesi gerekiyor. Yilbasina kadar yagmur yagmasin diye dua edecegiz çünkü temizlenmeyen bir sürü mazgallar ve tedbir alinmayan dere yataklarinda bu sikintilar yasanacaktir. Bizde AK Parti olarak üzerimize düseni hem Istanbul Büyüksehir Belediyesinde hem de Esenyurt meclisinde yapacagimizin sözünü verdik. Insallah Yilbasina kadar çalismalarin bitirilmesini bekliyoruz" seklinde konustu.



“Sosyal Medya belediyeciliginin vatandasa verdigi zarari görüyoruz”

Esenyurt AK Parti ilçe baskani ile birlikte Sel bölgesinde incelemelerde bulunan AK Parti Istanbul Il Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Burçak Uygun, “Sabaha karsi baslayan saganak yagisla yine Esenyurt’ta maalesef sel felaketi yasandi. Biz ilçe baskanimiz ile birlikte Sabahin erken saatlerinden itibaren sahadaydik. Sosyal Medya belediyeciliginin vatandasa verdigi zarari görüyoruz. Yapacagiz edecegiz demekle bu isler olmuyor. Görüyoruz ki üç seneden beri her yagmur yagdiginda Esenyurt ayni seyi yasiyor. Daha önce çok sözler verdiler, ben daha önce verdikleri hiçbir sözü tuttuklarini görmedim. Bizler bunu takipçisi olacagiz. Sayin Valimiz, AFAD, bütün yetkililerimiz ve Bakanligimizla birlikte, evleri zarar görenlere gerekli yardimlar yapiliyor. Bizler her zaman vatandasimizin yaninda olduk” dedi.

Kaynak: İHA