6 Gün Önce Çalinan Minibüs Bulundu

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde lokantanin önünden çalinarak plakasi degistirilen minibüs, 6 günün sonunda bulundu.

6 Gün Önce Çalinan Minibüs Bulundu
Olay, Ecem Mahallesi Adem Göktas Sokak’ta meydana geldi. Ahmet Özer’e ait lokantanin yaninda park halindeki 03 LP 507 plakali minibüs, kimligi belirsiz kisi tarafindan çalindi. Ahmet Özer sabah lokantaya geldiginde minibüsünün yerinde olmadigini fark edince durumu polise bildirdi. Hirsizlik ani güvenlik kamerasina yansidi. Görüntüleri incelemeye alan polis, çalisma baslatti. Olayin üzerinden 6 gün geçmesinin ardindan minibüsün sahibi Ahmet Özer’in asçi olan arkadasi Mehmet Karabulut ilçede farkli plakada minibüs gördü. Arkadasinin minibüsünün oldugunu anlayan Karabulut, durumu polis ekiplerine bildirdi. Ahmet Özer ve polis ekipleri kisa sürede olay yerine geldi. Minibüsün sase numarasindan Ahmet Özer’e ait oldugunu minibüse baska bir minibüse ait 03 LM 115 plakasini takarak satis yaptiklarini tespit edildi.

Minibüsü bulan asçi Mehmet Karabulut, “Sabah mevlit yemegi götürürken isiklarda minibüs dikkatimi çekti. O arada arkadasimi aradim onun minibüse benzeyen bir minibüs gittigini söyledim ve minibüsü takibe basladim. Minibüsü kullanan arkadasa dur dedim. Kirmizi isiklarda birlikte hizlica geçtik. Otogarin karsisinda ki kavsakta kenara çektirdik. Arkadasima ve polislere bilgi verdik. Minibüsü takip ederek bir asci arkadasimizi magduriyetten kurtardik. Araç çalindiktan sonra sehrin arka tarafindan mezarliktan Dinar ilçesine bir sekilde gidiyor. Orda baska plaka takarak satis yapiyorlar. Araç daha sonra tekrar Sandikli’ya geliyor. Kimsenin hakki kimsede kalmaz. Alinteri olarak arkadaslar karsimiza çikiyor” dedi.

Minibüsünün bulunmasindan dolayi çok mutlu olan Ahmet Özer, “Asci arkadasimizin dikkati ve polis arkadaslarimizin özverili çalismalarindan dolayi aracimiz bulunmustur. Çalismalarima bundan sonrada devam edebilirim artik. Çok mutluyum” dedi
Kaynak: İHA