Haymana'da Sakarya Meydan Muhaberesi Heyecani Yasaniyor

Sakarya Meydan Muharebesinin 101’inci yili Haymana topraklarinda o günkü ruh ve heyecanla kutlaniyor.

Haymana'da Sakarya Meydan Muhaberesi Heyecani Yasaniyor
Sakarya Meydan Muharebesinin 101’inci yili Haymana topraklarinda destan yazan ecdadin izinde o günkü ruh ve heyecanla kutlaniyor. Haymana protokolü Sakarya Meydan Muharebesi etkinlikleri öncesi Anitkabir’i ziyaret ettiler sonra Sakarya Meydan Muharebesinde çatismalarin en siddetli yasandigi noktalardan biri olan Mangal Dagi’nda farkli etkinlikler ile devam edildi.

Haymana’da Sakarya Meydan Muharebesi kutlamalari Mehter Takiminin konseri ve seymen oyunlari gösterileri gerçeklesirken Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut açilis konusmasinda Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtigi ve kazanildigi topraklarin Haymana oldugu vurgusunu yapti.

Haymana Belediye Baskani Turgut, 94 yil boyunca unutulan bu gerçegin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki Bakanlar Kurulu tarafindan 2015 yilinda Haymana’nin “Tarihi Milli Park” ilan edilmesinin ardindan hatirlandigini belirtti.

O günden beri yapilan çalismalarla binlerce sehidin mezarina ulasildigini ve sehitlikler insa edildigini ifade eden Turgut, Cumhurbaskani Erdogan ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Sakarya zaferinin geçtigi Haymana ilçesinde yüz metrelik Türk bayragi esliginde ellerde mesaleler ve dillerde dualarla Mangal Dagi Sehitligine dogru hareket edildi. Mangal Dagi sehitligindeki Saygi Atisinin ardindan okunan sala ve Kur’an-i Kerim tilaveti ve aziz sehitler için dualar edildi.

Sakarya Meydan Muharebesi Son Kale Haymana etkinlikleri zaferin kazanildigi 13 Eylül’e kadar; çocuk senligi, spor aktiviteleri, Son Kale Haymana resim sergisi, halk oyunlari gösterileri ve Zara Konseri gibi birçok etkinlikle devam edecek.
Kaynak: İHA