Erzincanli Gencin Cansiz Bedeni Zeytinlik Alanda Bulundu

Kisa bir süre önce Erzincan’dan Antalya’ya giden ve uyusturucu bagimliligi nedeniyle tedavi gören 23 yasindaki gencin, cansiz bedeni zeytinlik alanda bulundu.

Erzincanli Gencin Cansiz Bedeni Zeytinlik Alanda Bulundu
Antalya’da zeytinlik alanda cansiz bedeni bulunan ve üzerinden uyusturucu madde çikan 23 yasindaki gencin babasi, oglunun son mesajinin ‘beni bir daha arama ve sorma’ oldugunu söyledi.

Oglunun daha önce uyusturucu madde kullandigini ancak tedavi ettirdigini de belirten acili baba, “Fidan gibi evladimi topraga verecegim. Ben cani yanan bir babayim, baskalarinin cani yanmasin. Bu uyusturucu olayina kesin çözüm bulunmasi gerekiyor” dedi.

Olay, Kepez ilçesi Çamlibel Mahallesi 4939 Sokak yakinindaki zeytinlik alanda yasandi. Edinilen bilgiye göre, sabah ise gitmek için kestirme yol kullanan bir vatandas, zeytinlik alanda bir kisinin hareketsiz yattigini fark etti. Durumun 112 Acil Çagri Merkezine bildirilmesinin ardindan olay yerine saglik ekipleri ve polis sevk edildi. Belirtilen adrese gelen saglik ekipleri, hareketsiz yatan kisinin hayatini kaybettigini tespit etti. Bölgeye güvenlik seridi çeken polis, yaptigi incelemede cesedin Yusuf Arslan Karasagiz’a (23) ait oldugunu tespit etti.

Karasagiz’in ceplerinden uyusturucu madde çiktigi ögrenilirken, cesedin yaklasik 10 ila 15 gün önce oldugu degerlendirildi. Karasagiz’in cenazesi, savcilik ve olay yeri ekiplerinin çalismasinin ardindan kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

“Son mesaji ‘Beni bir daha arama ve sorma” olmustu”

Oglunun cenazesini teslim almaya gelen acili baba Dursun Karasagiz, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Adli tip raporundaki ölüm nedenine göre, gerekli yasal müracaatlari yapacaklarini aktaran Karasagiz, daha önce oglunun uyusturucu madde kullandigini ancak tedavi ettirdiklerini söyledi.

Karasagiz, “Oglum AMATEM’de tedavi gördü. 3 ay önce Manisa’da hastaneye yatirdim. Hastaneden çiktiktan sonra memleketim Erzincan’a götürdüm. 2,5 ay orada kaldik. Buraya geldiginde evde bir takim sikintilar yasadik ve evden gitti. Daha sonra da zaten haber alamadim. Uzaklastirma karari yalan. Agabeyle bir takim sikintilar yasadigi için daha önce de evden gittigi olmustu. Aradigimda telefonlara bakmiyordu, ya da telefonunu kapatiyordu. En son yazdigi mesaji ‘beni bir daha arama sorma’ olmustu” dedi.

“Ocaklarimiza ates düsmesin”

Uyusturucu maddeye çok kolay ulasilabildigini ileri süren Karasagiz, ailelerin bu konuda çok dikkatli olmasi gerektigini vurgulayarak, “Ben cani yanan bir babayim, baskalarinin cani yanmasin. Burada uyusturucu yasi düsmüs. Buna acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Yazik. Ben 23 yasinda oglumu topraga veriyorum. Buna sebep olanlardan hesap soracagim. Benim canim yanmis. Fidan gibi evladimi ben bugün topraga verecegim. Ocaklarimiza ates düsmesin. Bu uyusturucu olayina kalici bir çözüm bulunmasi gerekiyor. Insanlarin 13-14 yasindaki çocuklari sönüyor. Yazik günah, bu gençler hepimizin genci” ifadelerini kullandi.

Öte yandan gencin cenazesi, ailesi tarafindan alinip topraga verilmek üzere memleketi Erzincan’a getirildi.

Kaynak: İHA