Erzincan'da 7 Ayda Meydana Gelen 995 Trafik Kazasinda 750 Kisi Yaralandi, 6 Kisi Hayatini Kaybetti

2022 yilinin ilk 7 ayinda yasanan trafik kazalarinin bilançosu açiklandi. Açiklamaya göre, Erzincan’da meydana gelen trafik kazalarinda 750 kisi yaralanarak hastanelere kaldirilirken 6 kisi kaza sonucu hayatini kaybetti.

Erzincan'da 7 Ayda Meydana Gelen 995 Trafik Kazasinda 750 Kisi Yaralandi, 6 Kisi Hayatini Kaybetti
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi’ndan alinan bilgiye göre, 2022 yilinin ilk 7 ayinda Türkiye genelinde meydana gelen 268 bin 814 trafik kazasinda bin 180 kisi hayatini kaybederken, 158 bin 222 kisi yaralanarak hastanelere kaldirildi.

Açiklanan verilere göre, geçtigimiz Temmuz ayinda ki kaza bilançosunda Erzincan’da, 108 yaralamali kaza meydana geldi. Kazalarda 197 kisi yaralanarak hastaneye kaldirilirken 2 kisi hayatini kaybetti.

Temmuz ayinda Erzincan Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Subesi ekiplerince 89 adet maddi hasarli trafik kazasi da kayitlara geçirildi. 2022 yilinin ilk 7 ayinda Erzincan’da, 432 ölümlü ve yaralamali kaza meydana geldi. Bu kazalarda 6 kisi hayatini kaybederken yaralanan 750 kisi de hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Yilin ilk 7 aylik döneminde ise sehirde 563 adet maddi hasarli trafik kazasi kayitlara geçti.

Trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalarinin ise araç hizini yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uydurmamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin ’dur’ isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek oldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA