Devasa Yük Tasiyan Tir Sehri Birbirine Katti

Kuzey Marmara Otoyolu’ndan Derince limanina gemi malzemesi tasidigi iddia edilen tir, sehri adeta bir birine katti. Elektrik telleri söküldü, bir mahalle elektriksiz kaldi, trafik alt üst oldu.

Devasa Yük Tasiyan Tir Sehri Birbirine Katti
Kuzey Marmara Otoyolu’ndan Derince Limani’na devasa yük tasiyan tir için tüm ekipler seferber oldu. Eski Istanbul yolu güzergahini kullanan tirin yükünün elektrik tellerine temas etmemesi için Çinarli Mahallesi’nde genis önlemler alindi. SEDAS ekipleri Kamuran Caddesi’nde bulunan direklerin tamamindan telleri söktü. Tellerin sökülmesinin ardindan tir, D100 karayoluna ulasti. Ancak sabah erken saatlerden itibaren tüm mahalle uzun süre elektriksiz kaldi. D100’e ulasan tir için bu kez de trafik polisleri önlemler aldi. Zaman zaman tersten giden tir trafigi alt üst etti. Her iki istikamette de uzun kuyruklar olustu.

Sikintinin bugünlük olmadigini, belli araliklarla bunun yasandigini ifade eden Çinarli Mahallesi sakinlerinden Ibrahim Karniaçik, "Çok yüksek tonajli. Sadece trafik karmasasi gibi gözüküyor ama geceleyin habersizce güzergahtan geçtigi için elektrikler kesiliyor. Hastasi olan var. Bu problem uzun süredir sürüyor. Geldigimiz noktada bu problem giderilmedi. 5-6 saat elektrik kesildigi zamanlar oluyor. Biz bu konuyu adliyeye kadar tasidik" dedi.

Tir ve yükü saatler süren mücadelenin ardindan Derince Limani’na ulasmayi basardi.
Kaynak: İHA