Asirlik Camide Ihtiyaç Sahipleri Için Toplanan Paralari Iste Böyle Çaldi

Sakarya’nin Sapanca ilçesinde 130 yillik Rahime Sultan Camii’nde ihtiyaç sahipleri için toplanan sadaka kutusundaki paralari çalan süpheli güvenlik kamerasina yakalandi.

Asirlik Camide Ihtiyaç Sahipleri Için Toplanan Paralari Iste Böyle Çaldi
31. Osmanli padisahi Sultan Abdülmecid’in 4’üncü hanimi Peruste Rahime Sultan tarafindan 1892 yilinda Sapanca ilçesi Uzunkum Mahallesi’ne yaptirilan camide meydana gelen hirsizlik olayi saskinlik uyandirdi. Edinilen bilgiye göre, toplu tasima aracindan inen bir sahis, taninmamak için maske ve sapka takarak camiye girdi. Elindeki aparatla sadaka kutusunu açan süpheli, yaklasik 200 lirayi alarak kayiplara karisti. Namaz kildirmak için camiye geldiginde kutunun bos oldugunu gören imam Mücaheddin Çoban, güvenlik kameralarini izleyince soke oldu.

"O paralar yardima muhtaç insanlar ve cami giderleri için kullaniliyor"

130 yillik Osmanli eseri olan Rahime Sultan Camii’nin imami Mücaheddin Çoban, "Rahime Sultan Camii hem yol güzergahinda hem de tarihi bir yapisi olan cami oldugu için kendi cemaatinin disinda turistte gelebiliyor. Caminin içinde kutsal emanet oldugu için giris kapisini kapatiyoruz. Camiyi ziyarete gelenler de gönüllerinden ne koparsa sadaka kutusuna bagista bulunuyor. O paralar yardima muhtaç insanlar ve cami giderleri için kullaniliyor. Ben ikindi namazi için camiye geldigim zaman sadaka kutusunun açilip, içindeki paralarin bosaltildigini gördüm ve kamera kayitlarina baktim. Sapanca-Adapazari hatti dolmusundan inen bir kisinin gelip kutuya yöneldigini gördüm. Bu kisinin namaz kilmaya gelmedigi çok net bir sekilde anlasiliyor ve cebinden bir aparat çikartarak hem bozuk paralari hem de yaklasik 200 lira olan kagit paralari alarak gidiyor" dedi.



"Yardima muhtaç insanlarin rizkini çalmis oluyor"

Sadaka kutusundaki paralarin yardima muhtaç insanlara verildigini aktaran Çoban, "Burada kimin kapisini çalsaniz ya da caminin imami, görevlisiyle görüsseniz onlar size gerekli yardimda bulunacaktir. Böyle ahlaki erdemden yoksun bir davranisa, hele ki Allah’in evine yapilan bir olaya tenezzül etmenin bir anlami yoktur. Daha önce yol parasi olmayan ve aracinin benzini biten kisiler geldi. Biz de cemaatle birlikte bu paralarin kat kat fazlasini verdik. Burada biriken paralar haftalik olarak toplanir, sayimi yapilir, yardima muhtaç insanlara ve cami giderlerine kullanilir. Bu sahis bir yerde yardima muhtaç insanlarin rizkini çalmis oluyor. Böyle bir durum içine düsen vatandasimiz olursa lütfen öncelikle cami görevlileriyle irtibata geçsin. Çünkü Allah, ’Yolda kalmislara yardim edin’ diye emir veriyor. Görevli bunun farkinda oldugu için kat kat fayda ve yardim saglayacaktir. Böyle islere tenezzül etmesinler" diye konustu.

Kaynak: İHA