Esinin Hatirasi Otomobili 36 Yil Garajda Sakladi

Artvin’de esinin hatirasi otomobili 36 yil garajda sakli tutan kadin, yol çalismasinda da otomobilin garajdan çikmasina izin vermedi. Yol seviyesinin 2 metre altinda kalan otomobil görenleri sasirtiyor.

Esinin Hatirasi Otomobili 36 Yil Garajda Sakladi
Artvin’de 4 yil önce hayatini kaybeden Fediye Köksal, esinin hatirasi otomobili 36 yil evinin yan tarafinda bulunan garajda kilitli tuttu. Fediye Köksal, 1986 yilinda hayatini kaybeden esi Zülküf Köksal’in gözü gibi baktigi 1976 model Renault marka otomobili esinin ölümünün ardindan garajdan çikmasina hiçbir sekilde izin vermedi. Zamanla yol yükselince otomobil yolun 2 metre altinda kaldi. Buna ragmen otomobilin çikmasina izin vermeyen Köksal, esinin son hatirasi olan otomobili 36 yil bu sekilde korudu.

Otomobili dedelerinin hatirasi olarak korumayi planliyorlar

Fediye Köksal’in hayatini kaybetmesiyle yakinlari otomobili hatira olarak korumayi planliyor. Görenler otomobilin yolun altina nasil indigini merak ederken, otomobilin hikayesi duygulandiriyor. Merkeze bagli Dere Mahallesi Ömer Çavus Sokak’ta bulunan 1976 model ve 65 bin kilometredeki otomobili Zülküf Köksal’in sadece 10 yil kullanma imkani buldugu da ögrenildi. Zülküf Köksal 1986 yilinda yegeninin dügünde geçirdigi kalp krizi nedeniyle hayatini kaybedince o günden sonra otomobil garajdan çikartilmadi. Zülküf Köksal’in yegeni Yasar ve esi Kemal Akin yillar sonra garajin kapilarini açinca eski günler yeniden yad edildi.

Yasar Akin, “Amcam arabasina çok düskündü. Iyi bir sofördü. Buradan geçerken hep duygulaniyorum. Güzel bir dügünde hayatini kaybetti. Arabaya dokununca o günler hafizamda tekrar canlandi. Küçükken amcam bizi arabasiyla gezdirirdi. Bu garaj, bu otomobil amcamin hatirasi olarak burada kalacak” dedi.

Kemal Akin ise, “Zülküf amcamizin çocugu yoktu, araba yegenlerine kaldi. Fakat yegenleri de mirasini alalim, bölelim diye hiç ugrasmadi. Otomobil yillarca burada bu sekilde kaldi” diye konustu.

Torunu Ali Haydar ise, “Ben dedemi hiç göremedim. Bu arabayi burada görünce sordum nasil gelmis bu araba buraya diye, zamaninda araba buraya park edilmis, babaannem hiç kimsenin kullanmasina izin vermemis. Hiç kimse dokunmayacak demis, araba orada kalmis. Yol yapilacak demisler, arabayi kaldirin demisler, babaannem izin vermemis, kalsin burada demis” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA