Yilin Ilk Yarisinda Yüzde 78 Büyüyen

Yilin ilk yarisinda yüzde 78 büyüyen SOK Marketler’in ekonomiye ve istihdama katkisi devam etti. 2022 yilinin ilk alti ayinda toplam magaza sayisi 9 bin 858’e ulasan SOK Marketler’in çalisan sayisi da 46 bine yükseldi.

Yilin Ilk Yarisinda Yüzde 78 Büyüyen
SOK Marketler, 2022 yilinin ilk alti ayina ait finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

2022’nin ilk yarisinda SOK Marketler’in net satis gelirleri geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 78 artarak 23,5 milyar TL’ye yükseldi. Bu dönemde 611 yeni magaza daha açan SOK Marketler’in toplam magaza sayisi da 9 bin 858 oldu. Yine ayni dönemde 6 binden fazla kisiye daha is imkâni saglayarak toplam çalisan sayisini 46 bine yükselten SOK Marketler’in istihdama ve ekonomiye katkisi devam etti.

“E-ticaret alanindaki büyümeyle basarili bir dönemi daha geride biraktik”

Ilk yariyil sonuçlarini degerlendiren SOK Marketler CEO’su Ugur Demirel sunlari söyledi: “Güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla müsterilerimize ulastirma hedefimiz dogrultusunda e-ticaret uygulamamiz Cepte SOK’un gördügü yogun ilgiyle finansal anlamda basarili bir dönemi daha geride biraktik. Sürekli artan istihdamimizla hem ülkemiz ekonomisine hem de topluma katkimizi sürdürdük. ‘Tarladan Sofraya Dogru Tarim’ projemizle Türkiye’nin her yerinden çiftçilerimizin ürettigi kaliteli ürünleri en avantajli fiyatlarla müsterilerimizle bulusturarak yerli üretime de destek vermekten gurur duyuyoruz. Yilin ikinci yarisinda da ülkemizin 81 ilindeki tüm müsterilerimize kesintisiz hizmet sunmaya, yeni magazalar açmaya, yatirim ve istihdamimizi artirmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA