Vodafone Business 'Red Tech' Webinar Serisinde E-Ticaret Ve Dijital Pazarlama Çözümleri Anlatildi

Vodafone Business, ‘Red Tech’ webinar serisinin dördüncüsünü gerçeklestirdi. Sunulan çözümlerden fayda saglayarak verimlilik elde eden basari hikayelerinin izleyicilerle paylasildigi ’Red Tech’ webinarinda e-ticaret ve dijital pazarlama, katilimcilarla birlikte masaya yatirildi.

Vodafone Business 'Red Tech' Webinar Serisinde E-Ticaret Ve Dijital Pazarlama Çözümleri Anlatildi


Isletmelerin dijitallesmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, yeni teknolojilere yönelik sundugu çözümleri anlattigi ve bu çözümlerden fayda saglayip verimlilik elde eden basari hikayelerinin izleyicilerle paylasildigi ‘Red Tech’ webinar serisine devam ediyor. Dördüncüsü gerçeklestirilen webinarda e-ticaret ve dijital pazarlama, katilimcilarla birlikte masaya yatirildi. Webinar, Vodafone Business Ticari Pazarlama ve Kanal Gelistirme Kidemli Müdürü Sinan Gilava’nin açilis konusmasiyla basladi.

Basari hikayeleri kisminda ise ECC Tur Kurucu Ortagi Cevdet Aytekin ve Oktay Yüksel Yapi Market E-Ticaret Uzmani Tacettin Ayyildiz, Vodafone Business’in E-Ticaret Hizmetinden sagladigi fayda ve elde ettigi verimliligi anlatti. Webinari takip eden tüm katilimcilara ayrica e-ticaret hizmetinin ürün demosu da yapildi.

Vodafone Business’in e-ticaret hizmeti, alan adi, hosting, e-mail, güvenlik yedekleme, ödeme altyapilari, tüm yazilim özellikleri ve arama motoru optimizasyonu ile KOBI’lerin e-ticarete baslamak için ihtiyaç duydugu her seyi tek bir pakette topluyor. Yapilan açiklamaya göre, pazar yeri entegrasyonu ek paketi ile Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarina entegrasyonu sayesinde isletmeler ürünlerini birkaç kisa adimda bu platformlara aktararak büyük bir is yükünden kurtuluyor. Ayrica yine bu sitelere saglanan kargo entegrasyonu ek paketi ile de siparis çiktilarini, barkod ve takip numaralarini otomatik olusturarak zamandan kazaniyor.

Paket kapsaminda sunulan hizmetler, ‘Altyapi, Güvenlik ve Destek’, ‘Pazarlama’ ve ‘Siparis ve Satin Alma’ olmak üzere 3 ana baslikta toplaniyor. Altyapi, Güvenlik ve Destek altinda sunucu kullanimi, 256 bit SSL sertifikasi, ticket ve telefon desteginden detayli kargo yönetimi ve ücretsiz egitime uzanan genis bir hizmet yelpazesi bulunuyor. Pazarlama hizmetlerinde, arama motoru optimizasyonu, toplu mail gönderim araçlari, içerik yönetimi gibi ürün ve hizmetlerin satisini artirmaya yönelik faydalar saglaniyor. Siparis ve Satin Alma hizmetlerinde ise, sanal pos, WhatsApp siparis, online fatura modülü gibi ziyaretçinin alisveris deneyimini kolaylastiran faydalar sunuluyor.

Bununla birlikte isletmeler, E-Ticaret sitelerine, kendi web sitelerine veya fiziksel lokasyonlarinin trafigi artirmak adina Dijital Pazarlama Hizmetlerine yöneliyorlar. Demografi, ilgi alani, davranis ve konum gibi kirilimlar isiginda en dogru müsteri kitlesine ulasarak web sitesi trafigini artiran Dijital Pazarlama Hizmeti ise, isletmelerin müsteri tabanini genisletmelerini, verimlilik, marka bilinirligi ve satislarini artirmalarini saglarken global pazarlara açilmalarini kolaylastiriyor. Simdiye kadar Vodafone Business’in Dijital Pazarlama Hizmetinden faydalanan isletme sayisi bini geçti.
Kaynak: İHA