Sokak Hayvanlarinin Dostu, Inegöl Belediyesi

Inegöl Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Bakim ve Tedavi Merkezi hizmetleri ve sokak hayvanlarina yönelik çalismalariyla can dostlarinin en sadik dostu konumunda. 17 Agustos Evsiz Hayvanlar Günü çerçevesinde sokak hayvanlarina iliskin yapilan çalismalari anlatan Belediye Baskani Alper Taban, “Sehirde yasayan her canlinin sorumlulugunu üstleniyoruz” dedi.

Sokak Hayvanlarinin Dostu, Inegöl Belediyesi
Inegöl Belediyesi, sadece vatandaslar degil sokaklarda yasayan can dostlari için de hizmet üretiyor. Bu dogrultuda Karalar bölgesinde bölgenin en donanimli Sahipsiz Hayvanlar Bakim ve Tedavi Merkezi ile Hayvan Hastanesini hayata geçiren Inegöl Belediyesi, bu merkez ile can dostlarina sifa dagitiyor. Çevre illerden gelen hayvanlarin tedavilerinin de yapildigi merkez ile Inegöl Belediyesi, örnek bir hizmet sunuyor.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, 17 Agustos Evsiz Hayvanlar Günü nedeniyle Inegöl Belediyesi’nin sokak hayvanlarina yönelik çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu. Baskan Taban, sehirde yasayan her canlinin sorumlulugunu üstlendiklerini ifade ederek; “Bizler sadece insanlari degil, sehrimizin hayvanlarini da bitkilerini de tarih kokan sokaklarini, caddelerini de önemsiyoruz. Bu sehirde nefes alan her canlinin üzerinde sorumluluk hissediyoruz. Bu düsünce ile bölgemizin de en donanimli hayvan hastanesini içerisinde barindiran Sahipsiz Hayvanlar ve Bakim ve Tedavi Merkezini Inegöl’e kazandirdik. Bu merkez sayesinde hem can dostlarimiz hem de sokak hayvanlariyla ilgili vatandaslarimizin ilettigi talep ve basvurulari yerine getiriyoruz” dedi.

Veteriner Isleri Müdürlügü’nün bir yandan besleme, bir yandan tedavi ve bir yandan da sahiplendirme çalismalarini sürdürdügünü hatirlatan Baskan Taban, söyle devam etti: “Müdürlügümüz 2022 yilinin ilk 7 aylik sürecinde 2 bin 981 hayvanin tedavisini gerçeklestirdi. Yine 225 hayvan merkezimizden sahiplendirildi. Sahiplenmelerle ilgili de merkezimizden kedi ve köpek sahiplenen vatandaslarimiza 6 ay boyunca rutin asi ve tedavileri karsiladigimizi hatirlatmak istiyorum. Ayni zamanda can dostlarimiz için sehir disinda kalan alanlarda 10 ayri noktada dogal yasam alanlari olusturduk. Bogazköy baraji mevkiinde yapilan bu alanlara ilaveten Kursunlu bölgesinde de 10 barinma alani olusturulmasi için çalismalarimiz devam ediyor. Yine can dostlarimiza daha iyi sartlarda hizmet sunmak adina donanimli bir araç alimi yaptik. Hayvan toplama ve hayvan sevkinde kullanilan bu araç ile can dostlarimiza daha uygun sartlarda hizmet vermeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA