Silopi'de 15 Bin Kisi Halk Egitim Merkezi Kurslarindan Faydalani

Sirnak’in Silopi ilçesinde Halk Egitim Merkezi ilçe genelinde 914 kurs açarak 15 bin 180 kisiye kurs verilmesini sagladi.

Silopi'de 15 Bin Kisi Halk Egitim Merkezi Kurslarindan Faydalani
Silopi Halk Egitim müdürlügünce 2021-2022 dönemleri içerisinde beceri, egitim ve istihdam alanlarinda 914 kursa onay verdi. Ilçe genelinde açilan 914 kurstan 15 bin 180 kisi faydalandi. Birçok alanda açilan ve her kesime hitap eden kurslar sayesinde tecrübe kazanan kursiyerler, isyeri açarak deneyimlerini pratikte gösterdi.

Kurs hakkinda bilgi veren Silopi Halk Egitim Müdürü Osman Bilen, “Silopi Halk Egitim Merkezi olarak 2021-2022 Egitim-Ögretim yilinda 914 kursla 15 bin 180 kursiyere egitim verdik. Her zaman bize güç ve destek veren Mülki idare amirlerimize il ve ilçe yöneticilerimize ve özellikle Silopi Ilçe Milli Egitim müdürümüz Murat Bilen’e tesekkür ederiz. Vatandaslarimizin talebi olan bütün kurslari hemen hemen açmaya çalisiyoruz. Bunun için planlamalar yapiyoruz. Bilgisayardaki kodlama kursundan tutun da oryantasyon ve voleyboldan tutun da süt kaynatma tekniklerine giyim Kur’an’i Kerim, kisacasi vatandaslarimizin talebi olani her kursu açmaya çalistik. Bu açtigimiz kurslar sadece bir sertifikadan ibaret degil, ayni zamanda istihdama da yönelik planlamalar yapiyoruz. Birçok kursiyerimiz aldigi sertifikalari mesleki egitim merkezlerinde degerlendirerek ustalik ve usta ögreticilik belgelerini aldi. Belgelerini alan ya is yeri açiyor ya da gelip bizde sartlar uygun oldugunda ustalik usta ögreticilik ya da egitmenlik görevini de bulunabiliyorlar. Önümüzdeki sene daha çok bilisim, kodlama ve yazilim üzerine kurslar açmayi planliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA