Serdar Ünsal 'Soykirim' Kitabini Isa Yasar Tezel'e Hediye Etti

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan yardimcisi ve Igdir Azerbaycan Evi Dernegi baskani Egitimci, arastirmaci gazeteci yazar Serdar Ünsal tarafindan yazilan Ermenilerin, 1919-1920 yillari arasinda Igdir ve çevresinde ve 1992 yilinda Azerbaycan’in Karabag, Hocali ,Susa sehirlerinde yaptiklari soykirimin anlatildigi “Soykirim” kitabini Azerbaycan Kültür Dernegi yönetim kurulu üyesi ve MHP 2015 yili Igdir milletvekili adayi ,2018 Belediye baskan adayi Isa Yasar Tezel’e hediye etti.

Serdar Ünsal 'Soykirim' Kitabini  Isa Yasar Tezel'e  Hediye Etti
Ankara’da Isa Yasar Tezel’in misafiri olan Yazar Serdar Ünsal, kitabiyla ilgili su bilgiyi verdi: “Ermenilerin yaptigi zulmü ve soykirimlar Türk milleti tarafindan hiçbir zaman unutulmadi ve unutulmayacak. Ermenilerin 1919-1920 yillari arasinda Irevan’ da, Igdir’da yaptiklari vahseti, Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, esi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayi evladindan ayirmalarini, o zamanki vahseti yasayanlarin dilinden dinleyecegiz. Yine 1919-1920 yillarinda Igdir ve çevresine soykirim uygulayan vahsi Ermenilerin torunlarinin, Azerbaycan’da, Hocali’da, Susa’da Erivan’da, Karabag’da yaptiklari katliamlari olaylari yasayanlarin dilinden okuyacaksiniz. Okurken de hem hüzünlenecek hem üzüleceksiniz. Ermenilerin gerçek yüzünü bir daha görmüs olacaksiniz. Yeni yetisen genç nesillere Ermenilerin gerçek yüzünü , ‘Sözde Soykirim yalanini’ anlatmaliyiz. Türk Milleti, gençligi Ermenilerin yillardan beri ne kadar Türk düsmani oldugunu Türk’ün yasadigi topraklarda gözü oldugunu bilmeli ögrenmelidir. Azerbaycan’a yaptigi son saldirilarda göz önündedir.”

Isa Yasar Tezel’de, "Bir siyasetçi olarak çalismalarinizi takip ediyorum. Basarili çalismalariniz var. Tebrik ederim bu tarihi konulari belgeler ve yasayan insanlarin dilinden anlatmaniz gençlerimizi aydinlatacaktir. Benim dedelerimde Ermeni mezalimine ugramistir. Igdir’in birçok köyünde insanlar su kuyusuna doldurulup öldürülmüs camide ,tandir daminda yikilmislardir. Igdir’da yasayan nüfusun yüzde 80’inin dede ve ninesi Ermeni mezalimini görmüstür. Her aileden en az 2 sehit vardir. Ermeniler 1915-20 yillari arasinda Anadolu da Azerbaycan’da 1992 yilinda yine Azerbaycan’da Hocali’da yaptiklari ortadadir. Ermeniler, sözde yalanlarina Avrupaliyi inandirmaya çalisiyorlar. Ermeniler Igdir’da da katliam yapmislardir. Türk Milleti asil bir millettir kimseye soykirim yapmamistir. Soykirimi yapanlar yalanlara siginan Ermenilerdir. Igdir’da Oba,Hakmehmet, Koçkiran,Gedikli köylerinde katliam yapmislardir. Basarilar dilerim ”dedi.

Serdar Ünsal konusmasinin devaminda, “Yasadigimiz bölgelerde büyük acilar yasanmistir .Bu aciyi yasayanlarin dilinden Ermeniler özellikle yirminci asirda Anadolu ve Kafkaslardaki Türk nüfusa karsi birçok vahsi katliamlar yapmis, göçe zorlanmis, Türk cografyasinda bulunan tarihi yapilari bile ortadan kaldirarak, Ruslarin kendilerine armagan ettigi Revan Hanligi topraklarini kadim Ermeni yurduymus gibi yüzsüzce tüm dünyaya sunmustur. Üstelik kendi yaptiklari soykirimlari görmezden gelip, ’Türkler bize soykirim yapti’ iddiasiyla dünya kamuoyunu mesgul etmis ve etmeye devam etmektedirler. Bu kitapta; Ermeni propagandalarinin ne kadar gerçek disi oldugunu göreceksiniz. Ayrica geçtigimiz asrin baslarinda ve sonlarinda hem Türkiye hem de Azerbaycan’in muhtelif bölgelerine göç etmek zorunda kalan taniklarin tüyler ürperten hikâyelerini ilk agizdan dinleyeceksiniz” dedi.

Kaynak: İHA