OSB Ikinci Kisim Yolu Trafige Açiliyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) trafigini rahatlamak amaciyla yapimina basladigi alternatif yolun, birinci kisminin ardindan simdi de ikinci kismini trafige açmaya hazirlaniyor. Yolun üçüncü kismi olan Çayirhisar-Pasaalani mahalleleri baglanti yolunun da yapimi kisa sürede baslayacak.

OSB Ikinci Kisim Yolu Trafige Açiliyor
Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin trafigini rahatlatmak amaciyla baslattigi alternatif yol çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Kisa bir süre önce trafige açilan birinci kismin ardindan ikinci kisimda tamamlanarak hizmete açilmak için gün sayiyor. Yaklasik olarak 3 bin 100 metre uzunlugundaki OSB - Atatürk Sehir Hastanesi birinci kisim yolu, 500 metrelik ikinci kisim yola baglandi. Bu yeni yol sayesinde sürücüler OSB’den direkt olarak Yeni Izmir Yolu’na ulasabilecek. Yeni Izmir Yolu üzerinde uygulanacak kavsak çalismasinin ardindan yolun üçüncü kismi için çalismalar baslatilacak. Üçüncü kisim da Çayirhisar Mahallesi içerisinden Dis Hastanesi’nin üst kisminda bulunan Rüzgar Caddesi’ne baglanarak OSB’yi, Bahçelievler ve Pasaalani mahallerine direkt baglayan yol olacak. 100 bin kisi kapasiteli ve 4 seritli ikinci kisim yolun Agustos ayi sonunda trafige açilmasinin ardindan imar uygulama çalismalari sürdürülen üçüncü kisim yolun yapim çalismalari da kisa süre içerisinde baslayacak.

Trafigi rahatlatti

3 bin 100 metrelik alternatif yolun birinci kismi; 20 metre genisliginde çift gidis-gelisli toplam 4 serit olarak Organize Sanayi Bölgesi’nden Limak Çimento, Bakim Okulu ve Egitim Merkezi Komutanligi arka kismindan geçerek Atatürk Sehir Hastanesi acil girisine baglandi. Bu sayede, Gaziosmanpasa Mahallesi Yakup Sevki Pasa Caddesi ve Dokuma Bölgesi’ndeki tren yolu hemzemin geçidi üzerindeki yogunlugun, alternatif yola kaymasiyla rahatlamalar basladi.

OSB’den Yeni Izmir yoluna

Simdi de Atatürk Sehir Hastanesi acil girisinde olusturulan kavsak çalismasi ile yolun ikinci kismi da Bakim Okulu ve Egitim Merkezi Komutanligi’nin sinirindan direkt olarak Yeni Izmir Yoluna baglandi. Yine ikinci kismin baglanmasi sayesinde OSB’den Yeni Izmir Yolu’na gidecekler için yol daha da kisalmis olacak. Önümüzdeki süreçte yolun üçüncü kismi, Çayirhisar Mahallesi üzerinden Rüzgar Caddesi’ne baglanarak tamamlanacak. Bu sayede Bahçelievler Mahallesi Savastepe Caddesi üzerindeki yogunluk da azalmis olacak.
Kaynak: İHA