Kütahya'da 'Çocuklarla Camide Bir Gün' Uygulamasi

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan düzenlenen "Çocuklarla Camide Bir Gün" isimli proje Kütahya Müftülügü tarafindan uygulanmaya devam ediyor.

Kütahya'da 'Çocuklarla Camide Bir Gün' Uygulamasi
Proje çerçevesinde bu kez kiz çocuklarinin agirlandigi TOKI Seyh Edebali Camii’nde ögrencilerin yogun katilimi ile gerçeklestirilen programa, Il Müftüsü Hüseyin Demirtas, Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Mehmet Mercan, TOKI Camii görevlileri ve projede görev alan kadin Kur’an Kursu Ögreticileri, 106 kiz çocuk ve veliler katildi.

Il Müftüsü Hüseyin Demirtas, cami çocuk bulusmasina esi ile birlikte katilan Il Müftüsü Hüseyin Demirtas programin açilisinda yaptigi konusmada, "Camiler, dini ve sosyal hayatimizin merkezidir. Camilerin süsü cemaat ve çocuklardir. Çocuklara Rabbimizi sevdirmek, Peygamber Efendimizi tanitmak, ibadet aliskanligi kazandirmak, güzel ahlaki asilamak, anne, baba ve bizlerin görevidir. Bunun gerçeklesmesi için cami-çocuk ve gençlik bulusmalari yapmak, önemli bir uygulamadir. Il ve ilçelerimizde tüm Diyanet Isleri Baskanligimizin bu projesini uyguluyoruz. Katilim gösteren çocuklarimiza destek veren velilerimize, özverili çalismalar yapan görevlilerimize çok tesekkür ediyorum " dedi.

Sabah kahvalti programi ile baslayan projede, projeye katilan ögrenciler Kur’an-i Kerim okudu, oyunlar oynadi, hazirlandiklari konulari arkadaslarina sunum yaptilar. Programda Manevi Danisman Yusuf Kizildag tarafindan Islam Bilim ve Tarihi konulu bir sunum yapildi. Ayrica Kütahya Gençlik Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi de ögrenciler için oyun, eglence, sportif faaliyetler ve çesitli gösteriler için parkur hazirladi. Program ögrencilerin okudugu Yasin-i Serif, yapilan dua ve cemaatle kilinan namazla sona erdi.

"Çocuklarla Camide Bir Gün " uygulamasinin erkek ve kiz çocuklari ayri olmak üzere il ve ilçelerde belirlenmis camilerde icra edilmeye devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA