Kösk Barajinda Çalismalar Araliksiz Devam Ediyor

Erzurum merkez Yakutiye Kösk Barajinda çalismalar araliksiz devam ediyor.

Kösk Barajinda Çalismalar Araliksiz Devam Ediyor
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor. Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynuyor.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Kösk Barajinda çalismalarin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Çalismalari devam eden Erzurum Yakutiye Kösk Barajinin tamamlanmasi ile Barajinda depolanacak su ile 1.770 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak” dedi.

Barajinda gövde dolgu imalatlarinin tamamlandigini ifade eden Genel Müdür Akca, “Dolusavak imalatlari ve vana odasi mekanik imalatlari devam etmektedir. Temelden yüksekligi 41 metre ve su depolama kapasitesi 540 bin m3 olan Erzurum Yakutiye Kösk Barajinin tamamlanmasi ile 2022 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 4 milyon TL katki saglamasi hedeflenmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA