Karesili Anne Adaylarina Egitim

Karesi Belediyesi, Karesi Ilçe Saglik Müdürlügü ile birlikte anne adaylarina yönelik “Annelige Hazirlik Egitimi”ne basladi. 4 hafta sürecek egitimlerde anne adaylarina gebelik ve dogum süreçleri ile dogum sonrasi süreç egitimleri verilecek.

Karesili Anne Adaylarina Egitim
Karesi Belediyesi anne adaylarina yönelik egitimlerine bir yenisini daha ekliyor. 2017-2022 yillari arasi 13 grup halinde yaklasik 400 anne adayina “Annelige Hazirlik Egitimi” düzenleyen Karesi Belediyesi yeni bir egitime daha basladi.

Egitimlerde 4 hafta süre ile anne adaylarina gebelik ve dogum süreçleri ile dogum sonrasi süreç egitimleri verilecek. Uzmanlar Elif Erkanli, Güldenur Kayabasi ve Dilara Erisen tarafindan verilecek egitimler sonunda anne adaylarina hastane çikisi, bebek battaniyesi, bebek çantasi ve ates ölçer hediye edilecek

“Annelerimizi doguma hazirliyoruz”

Anne adaylarinin saglikli bir gebelik geçirebilmeleri amaciyla egitimler verdiklerini söyleyen Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Karesili kadinlarin toplumsal ve ekonomik refahlarinin Karesi’nin ve Balikesir’in büyümesinde önemli rol oynadigina dikkat çekti. "Kadinlarimizi egitim ve saglikta gelistirmek birey olarak onlari güçlendirmek, kendi yasamlariyla ilgili özgüven sahibi, hayatlarina karar veren egitimli bireyler yapmak bizim en önemli hedefimizdir. Saglikli toplum, saglikli anne, saglikli ve huzurlu bir aile ile olabiliyor. Bilinçli anne demek; bilinçli toplum, iyi yetismis bir nesil demektir. Her seyin egitim ile basladigi düsüncesinden yola çikarak devam ettirdigimiz bu projenin örnek teskil edecegine inaniyorum. Projenin sürdürülebilir olmasini da önemsiyorum" dedi.

Kaynak: İHA