Karacabey, Doga Egitimine Ev Sahipligi Yapacak

Karacabey Belediyesi’nin de destekçileri arasinda yer aldigi ‘Dogayi Fark Et, Kesfet, Koru 2’ projesi, TUBITAK tarafindan onaylandi. Türkiye’de desteklenen 103 projeden biri olan çalisma dogrultusunda belirlenen ögrenciler, Bandirma ve Karacabey’de doga egitimi alacak.

Karacabey, Doga Egitimine Ev Sahipligi Yapacak
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, önceki gün Bandirma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Obuz ile Proje Yöneticisi Sinan Onar’i makaminda agirlayarak, Dogayi Fark Et, Kesfet, Koru 2’ isimli projenin degerlendirme süreci hakkinda istisarelerde bulundu. Eylül ayinda projenin saha çalismalarinin gerçeklesecegini aktaran Proje Yöneticisi Sinan Onar, projenin uygulama alanlarinin Kapidag Yarimadasi, Erdek Körfezi, Kus Cenneti, Kocaçay Deltasi Sulak Alanlari ve Karacabey Longoz Ormanlari oldugunu açiklandi.

Ilçe olarak gururluyuz

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan da ilçe genelinde yillardir turizme önem verildigi kadar, dogaya farkindalik ve koruma çalismalarini da her anlamda desteklerini belirterek, TUBITAK tarafindan onaylanmis böyle bir çalismada yer almaktan da ilçe olarak gururlu olduklarini ifade etti.

“Dogayi kesfet, fark et, koru-2” adli verilen projenin destekçileri arasinda, Karacabey Belediyesi’nin yani sira Bandirma Kaymakamligi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Bandirma Belediyesi, Erdek Belediyesi, Balikesir Il Milli Egitim Müdürlügü, Bandirma Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balikesir Üniversitesi, Bandirma Koyunculuk Arastirma Enstitüsü, Ege Tarimsal Arastirma Enstitüsü, Doga Koruma Milli Parklar Müdürlügü, BANDAK ve TEMA Vakfi bulunuyor.

Doganin isleyisi hakkinda çok yönlü egitim

Projenin hedefleri arasinda katilimcilarin doganin isleyis sistemi hakkinda bilimsel bilgi ve becerilere sahip olmalari, bilinçli ve duyarli bir doga sevgisi gelistirmeleri, doga ile ilgili sorunlara yenilikçi çözümler üretmeleri, biyoçesitliginin kiymetini fark ederek onu korumak için bilinçlenmeleri, dogadan ilham alarak sanat çalismalari yapmalari, edindikleri bilgi ve tecrübeleri aktif kazanimlara dönüstürerek, bundan sonraki yasamlarinda bilime, dogaya ve arastirmaya olan ilgi ve motivasyonlarinin artirilmasi bulunuyor.
Kaynak: İHA