HDP Ve PKK Magduru Aileler Bin 79 Gündür Evlat Nöbetinde

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 79’uncu gününe girdi.

HDP Ve PKK Magduru Aileler Bin 79 Gündür Evlat Nöbetinde
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan 303 ailenin evlat nöbeti bin 79’uncu gününe girdi. Aileleri evlat nöbetinde olan 37 örgüt mensubu, güvenlik güçlerine teslim olmalarinin ardindan islemleri yapilarak ailelerine teslim edildi.

Diyarbakir’da oglunun 7 yil önce terör örgütü PKK tarafindan kaçirildigini söyleyen Güzide Demir, oglu Aziz gelinceye kadar eylemini sürdürecegini belirtti.

Çocuguna hasret kaldigini ve oglunu HDP’den istedigini belirten anne Demir, evladini almadan eylemi sonlandirmayacagini vurguladi. Demir, "Biz 3 yildir buradayiz, bir ses yok. Oglumu versinler, ne istediler bizden. Sabah gitti bir daha gelmedi, 7 yildir ogluma hasret kalmisim. Oglum yetim idi. Aziz oglum, neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Seni çok özledim, senin pesindeyim, gelmeyene kadar buradan kalkmayacagim” dedi.

Kaynak: İHA