Gelin Ve Ailesi Biçakli Saldirida Yaralandi, Saldirgan Kayinço Serbest Birakildi

Batman’da esi tarafindan psikolojik siddet gören ve bosanma asamasindaki esinin kardesi tarafindan biçakli saldiriya ugrayan Mizgin C., saldirganin serbest birakilmasina tepki gösterdi.

Gelin Ve Ailesi Biçakli Saldirida Yaralandi, Saldirgan Kayinço Serbest Birakildi
Bosanma asamasindaki esi Ismail Ü.’den psikolojik siddet gördügü için hayatina son vermeye çalisan 25 yasindaki Mizgin C., hastaneden taburcu edildigi 30 Nisan’da saldiriya ugradi. Batman kent merkezinde Diyarbakir Caddesi Dört Yol Kavsagi’nda esi ve kayinçosu tarafindan biçakli saldiriya maruz kalan, sag kolundan yaralanan Mizgin C.’nin annesi, babasi ve amcaoglu ise ölümcül darbeler aldi. O anlar güvenlik kameralarina yansidi.

4 kisiyi biçaklayan sahsin elini kolunu sallayarak disarda dolastigini söyleyen Mizgin C., “Yasadigim biçakli saldiri öncesi esimden 4 yildir psikolojik siddet görüyordum. Sürekli hakaretlere maruz kaldim. Esimle tartistim ilaç alip intihar ettim. 2 gün boyunca yogun bakimda kaldim. Hastane çikisi kayinçom babami arayarak gel kizini al dedi.

Ben gitmek istemedim oglumun yanina gitmek istiyorum dedim. Bana hakaretler etti ve zorla taksiye bindirdi ve ailemi arayip Batman kent merkezinde bulunan dört yola çagirip ’gelip kizinizi alin’ dedi.

Ailem verilen adrese geldi. Ama olayin büyüyecegini, biçaklanacaklarini bilmiyorlardi. Planli bir sekilde esimin kardesi Masallah Ü. orda kendini sakladi. Esim ve babam tartismaya basliyor. Masallah Ü., saklandigi yerden çikip direkt babami biçakliyor. Babama ikinci bir darbe vurmaya çalisirken ben araya girdim biçak darbelerine bende maruz kaldim. Kolumda 3 biçak yarasi var. Aldigim biçak darbeleri sinir damarlarimi kesti ve artik eskisi gibi kolumu kullanamayacagim. Masallah Ü., 2 ay 5 gün hapis yatip disari çikti. Nasil bir insanlik 4 kisiyi biçaklayan adami 2 ay hapisle cezalandiriliyor. Bu kadar kolay mi? Devletimizin adaletine güveniyorum. Devletimiz, gereken cezayi Masallah Ü., Idris Ü. ve Ismail Ü.’ye vermesini istiyorum. Daha ne kadar kadinlarin kani dökülecek, nereye kadar kadinlari öldürecekler. Adalet yerini bulsun. Ben bir anneyim bir annenin bir babanin evladiyim. 3 aydir evladimin hasreti ile yanip tutusuyorum. Adalet cani adami serbest birakiyor. 4 kisiyi biçaklayan adam elini kolu sallayarak disarda dolasiyor” dedi.

Mizgin C.’nin avukati Mehmetsah Ugurlu ise “Iddianame hali hazir degilken halen bir sonuç alinmazken delilerin tam toplanmamisken, hastanenin kati raporlari daha çikmamisken Masallah Ü.’nün mahkemece serbest birakilmasini aslinda çokta uygun bulmuyoruz. Masallah Ü.’nün tahliye edilmemesinin daha uygun oldugunu düsünüyoruz. Ayni zamanda mahkemenin vermis oldugu Masallah Ü. ile ilgili kasten yaralama suçunu yanlis oldugunu düsünüyoruz. Kesten yaralama suçu degil, "adam öldürmeye yönelik tesebbüsten" yargilanmasini düsünüyoruz. Çünkü kullandigi biçak 13 santim büyüklügünde. 5 kisinin yaralanmasina sebep oldugu için bu adamin, adam öldürmeye tesebbüsten tutuklanma gerektigini ve asla tahliye edilmemesi gerektigini düsünüyoruz. Bu konuda gerekli girisimlerimizi yaptik. Mizgin C.’nin avukati olarak gerekse Batman Insan Haklari Derneginin ve gerekse baromuzun kadin haklarimizin yapmis oldugu çalismalarla itiraz dilekçelerimizi sunduk. Masallah Ü’nün tutuklanmasi için gerekli çalismalari yapiyoruz. Dilekçelerimizi sik sik vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA