Enflasyon Sakatati Etkilemedi

Özellikle Iç Anadolu Bölgesi’nde tüketilen sakatat, enflasyona meydan okuyan fiyatiyla dikkat çekiyor.

Enflasyon Sakatati Etkilemedi
Geçmisten günümüze sofralarin vazgeçilmezi olan sakatat ürünlerinin fiyati, artan enflasyona ragmen yükselmedi. Hayvanin paça, ciger, yürek, böbrek, dalak, beyin gibi organlarindan olusan sakatata olan ilgi diger et ürünlerine kiyasla fiyati artmadigi için artti.

“Sakatat Sivas’ta bir gelenektir”

Sivas’ta sakatat ürünleri satis yapan Demirhan Yaris, sakatata olan ilginin arttigini belirterek, “Sakatat tüketimi Sivas’ta baya iyi, diger sehirlere göre baya önceyiz. Vatandaslarimiz ürünlerden memnun. Sakatat dedigimiz zaman hayvanlarin bütün iç organlari giriyor. Hayvanin paçasindan baslar iç organlari ciger, yürek, böbrek, dalak gibi tüm her yerini kullana biliyoruz. Örnegin paçanin kemik gelisimine, cigerin kansizliga, beyinin unutkanliga iyi geldigini biliyoruz, sakatatin her türlüsü faydalidir. Hepsini ayri ayri paketleyip müsterimize satiyoruz. Sakatat Sivas’ta bir gelenektir normal etle tartisilmayacak bir yani var. Vatandasta memnun biz de memnunuz, satislarimizda gayet yerinde” dedi.



“Biz fiyat artisi yapmiyoruz”

Yaris sakatat fiyatlarinin artmadigini ifade edip, “Biz fiyat artisi yapmiyoruz, kendi ürünlerimiz oldugu için fiyatlara zam yapmiyoruz ama piyasa genelinin yüzde 20 altindayiz. Müsterimiz çok tercih ettigi için zam yapmakta istemiyoruz. Dana cigerin kilosu 60 lira, dana yüregin kilosu 30 lira, böbrek 15 lira, temizlenmis iskembe 30 lira, temizlenmis mumbar 35 lira, kirli mumbar 20 liraya satiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA