Büyüksehirden Fidan Ve Tohum Destegi

‘Topragini Satma Ürününü Sat’ slogani ile yola çikan, Mugla Büyüksehir Belediyesi il genelinde tarim ve hayvanciliga verdigi desteklemeleri sürdürüyor.

Büyüksehirden Fidan Ve Tohum Destegi
575 ton tohumluk patates dagitildi

Tarimsal ürün çesitliligi, sürdürülebilir kalkinmanin saglanmasi için projeler ve hizmetleri hayata geçiren Mugla Büyüksehir Belediyesi il genelinde tarim üreticisine destegini arttirarak sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi 578 ton yem bitkisi tohumu, 575 ton tohumluk patates ve 192 bin adet meyve fidani dagitimi gerçeklestirdi.

Yonca ekimleri devam ediyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi, il genelinde hayvan yetistiriciliginin maliyetlerini düsürmek ve üreticiye destek saglamak amaciyla mülkiyeti kendisinde olan tarim arazilerinde yonca ekimine devam ediyor.

Il genelinde hayvanciligin iyilestirilmesi ve gelistirilmesi için projeler üreten Mugla Büyüksehir Belediyesi, hayvan yetistiriciligi yapan özellikle de süt sigiri yetistiriciligi yapan çiftçilerin kaba yem ihtiyacina destek olmak için mülkiyeti belediyede olan arazilere tek yillik (tritikale) ve çok yillik (yonca) yem bitkilerinin ekimleri yapti.
Kaynak: İHA