Bizim Toptan Yilin Ilk Yarisinda Cirosunu Yüzde 79 Artisla 5,5 Milyar TL'ye Ulastirdi

Yeni magaza açilislari ve dijital altyapi yatirimlariyla büyüme stratejisini sürdüren Bizim Toptan’in 2022 yilinin ilk alti ayindaki cirosu, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 79 artarak 5,5 milyar TL’ye ulasti.

Bizim Toptan Yilin Ilk Yarisinda Cirosunu Yüzde 79 Artisla 5,5 Milyar TL'ye Ulastirdi
Türkiye’nin en yaygin organize toptan marketi Bizim Toptan, 2022 yilinin ikinci çeyrek finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

Yaptigi yatirimlar ve yeni açtigi magazalarla büyümesini sürdüren Bizim Toptan’in 2022 yilinin ilk alti ayinda cirosu, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 79 artarak 5,5 milyar TL oldu. Bizim Toptan’in net kari ise 2022’nin ilk alti ayinda 63 milyon TL olarak gerçeklesti. Sirket toplam magaza sayisini Haziran sonu itibariyla 175’e ulastirdi.

Dijitallesmeye agirlik veren Bizim Toptan’da yapay zeka destekli modellemeyle müsterilere kisisellestirilmis ürün ve kampanya teklifleri sunularak müsteri memnuniyetine ve is verimliligine katki saglandi. Dijitallesme adimlari ilk yariyildaki finansal sonuçlar üzerinde de olumlu etkisini gösterdi ve özellikle Bizim Toptan’in otel, restoran, kafe, akaryakit istasyonu gibi kurumsal müsterilere hizmet verdigi Ev Disi Tüketim (EDT) alaninda önemli büyüme yasandi. Bizim Toptan’in ürün tedariki sagladigi Seç Market de finansal sonuçlara olumlu katki sunmaya devam etti. Yerel market esnafina rekabette güç veren is ortakligi modelini sunan Seç Market’in Türkiye genelindeki magaza sayisi 2 bini asti.

“Güçlü performansimizi sürdürerek yatirimlarimiza hiz kesmeden devam edecegiz”

Yilin ilk yarisini degerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balci sunlari söyledi: “Yilin ilk alti ayinda güçlü performansimizi devam ettirdik. Yeni magaza açilislarimiz ve dijital altyapi yatirimlarimizla 2022 yilinin ilk yarisinda satis gelirlerimizi, karliligimizi ve müsteri sayimizi artirdik. Müsterilerimize daha iyi bir alisveris deneyimi sunma hedefimiz dogrultusunda gerçeklestirdigimiz dijital altyapi çalismalarimiz ve yapay zeka destekli uygulamalarimiz büyümemize olumlu katki sagladi. Hem dijitallesmeye yönelik yatirimlarimizi hem de yeni magaza açilislarimizi hiz kesmeden devam ettirerek basarili performansimizi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA