Baskan Büyükkiliç Ve Vali Çiçek'ten Erciyes'te Turizm Zirvesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 2021-2022 kis sezonunda yaklasik 2 milyon ziyaretçiyi agirlayan Erciyes Kayak Merkezi ve profesyonel futbol takimlari için önemli bir kamp merkezi olan Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Baskan Büyükkiliç Ve Vali Çiçek'ten Erciyes'te Turizm Zirvesi
Büyüksehir Belediyesi ve Kayseri Valiligi isbirliginde Kayseri’nin sahip oldugu tarihi ve dogal güzellikleri tüm dünyaya tanitmak için baslatilan, Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek’in özel önem vererek büyük gayret gösterdigi turizm ve tanitim atagi hiz kesmeden sürüyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte dünya standartlarinda tesislere sahip, Türkiye’nin ilk profesyonel dag yönetim sirketi Kayseri Erciyes A.S. tarafindan idare edilen Erciyes Kayak Merkezi ve futbol takimlari için önemli bir kamp merkezi olan Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek’e Erciyes Kayak Merkezi ve Yüksek Irtifa Kamp Merkezi incelemelerinde Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahit Cingi eslik etti.

Büyükkiliç, sahip oldugu tüm güzellikler ve büyük potansiyeliyle Erciyes’i dört mevsim cazibe merkezi haline getirmek için durmadan çalismaya devam edeceklerini vurgularken, Çiçek ise yerel yönetimlerin imza atabilecegi en basarili turizm projesi olarak nitelendirdigi Erciyes Kayak Merkezi’ni çok begendigini ve yürütülen çalismalara da tam destek verecegini belirtti.

Baskan Büyükkiliç, Vali Çiçek’e, Erciyes A.S. tarafindan idare edilen, Alpler standardinda pistleri, saglam altyapisi, son teknoloji ürünü mekanik tesisleri, konaklama ve ulasim imkânlari ile son yillarda misafir ettigi on binlerce yabanci turist sayesinde global bir merkez konumuna gelen Erciyes Kayak Merkezi’ni tanitarak, Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kayak Merkezi’nde hayata geçirilen projeleri anlatti.

Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahit Cingi ise Büyükkiliç ve Çiçek’e, Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili bir sunum yapti.

Erciyes Kayak Merkezi’ndeki incelemelerin ardindan bölgedeki esnaflari da ziyaret eden Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek, vatandaslar ve esnaflarla sohbet ederek, isletmecilere hayirli isler temennisinde bulundu.

Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek daha sonra Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Erciyes’teki etkinliklerin 12 ay boyunca sürdürülmesi ve spor ile sporcuya katki saglamasi adina hayata geçirilen Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ne geçti. Merkezde incelemelerde bulunan Büyükkiliç ve Çiçek, yürütülen çalismalar ve yapimi devam eden yeni tesislerle ilgili Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Cingi’dan bilgi aldi.

Türkiye’nin incisi, Kayseri’nin sembolü, dagcilik ve kis sporlari alaninda 112 kilometrelik 41 kayak pisti ile cazibe merkezi olan Erciyes’e 19’uncu mekanik tesis ile hizmet veriyor. Erciyes Kayak Merkezi, ISO 9001, ISO 10002 ve IQNET belgeleri ile Türkiye’de Hizmet Kalite Standartlari, Müsteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Uluslararasi Taninirlik Belgelerine sahip ilk ve tek kis sporlari merkezi unvanini tasiyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla hayata geçirilen ve tamamlandiginda 100 milyon TL’ye mal olacak Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi bu sezon da futbol takimlarinin gözdesi oldu. Bu sezon Yukatel Kayserispor, Alanyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirligi ve Samsunspor takimlari Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapti.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan ve yaklasik bin 850 metre rakimdaki ilk etapta 2 futbol sahasi ile hizmet vermeyi sürdüren Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nin ikinci etabinda olimpik yüzme havuzu, kapali spor salonu, alti adet futbol sahasi, atletizm pisti ve fitness merkezinin yapim çalismalari tüm hiziyla sürüyor.
Kaynak: İHA