Aksaray'da Sosyal Yardim Projesiyle 130 Kisi Is Sahibi Oldu

Aksaray’da sosyal yardima ihtiyaç duyan çalisabilir durumdaki kisilere yönelik hazirlanan proje sayesinde 130 kisi is sahibi oldu.

Aksaray'da Sosyal Yardim Projesiyle 130 Kisi Is Sahibi Oldu
Aksaray’da Valilik tarafindan baslatilan ‘Istihdamla Gülen Yüzler Projesi’ çerçevesinde daha önce Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan desteklenen 130 kisi ise yerlestirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, çalisabilir durumdaki dezavantajli gruplara yönelik yürütülen proje basarisinin modellenerek tüm Türkiye’de uygulanabilecegini söyledi.



Proje çerçevesinde ise yerlesen dezavantajli grupta yer alan vatandaslari Valilikte kabul eden Vali Hamza Aydogdu; Türkiye ilk olacak bir proje baslattiklarini ifade ederek, hazirlanan proje ile 7 ayda 130 kisinin istihdaminin gerçeklestirildigini söyledi.

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan desteklenen bu kisilerin artik hiçbir destek almadan kendi geçimlerini saglamak için çalistigini kaydeden Vali Aydogdu, “Proje çerçevesinde dezavantajli grupta yer alan çalisabilir gençler ve kadinlar Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü üzerinden mülakata alinarak is görüsmelerine katilimlari saglanip ise yerlestirmeleri yapildi. Bu vatandaslarimiz herhangi destek almadan simdi kendi geçimlerini saglayabiliyorlar. Geçen hafta 30 kisi isbasi yapti. Buradaki amacimiz su; vatandaslarimizin is yapabilme yetenegi, gayreti, teknik taraflari varsa onlara is bulmak ve onlarin kendi emeklerinin karsiliklarini almalarini saglamakti. Biz bu proje ile çalisabilir dezavantajli grupta yer alan vatandaslarimizin is bulmalarina vesile olup onlarin istihdam edilmelerini saglamis olduk” dedi.

Kaynak: İHA