Akdeniz Üniversitesi'nin Kontenjanlari Doldu

Akdeniz Üniversitesi’nin YKS yerlestirme sonuçlarina göre lisans ve ön lisans düzeyinde kontenjanlari yüzde yüze yakin oranda doldu. Akdeniz Üniversitesi ailesine 14 bin 092 yeni ögrenci daha katildi.

Akdeniz Üniversitesi'nin Kontenjanlari Doldu
Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan gerçeklestirilen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlari açiklandi. 2022 YKS sonuçlarina göre Akdeniz Üniversitesi’nin önlisans kontenjanin yüzde 100’ü dolarken lisans kontenjaninin yüzde 99,38’i doldu. Toplam 14 bin 138 olan kontenjan sayisinin 14 bin 092’sinin dolmasiyla Akdeniz Üniversitesi toplam kontenjan oraninda 99,67 doluluga ulasti. Tip, Hukuk, Dis Hekimligi, Turizm Fakültesi basta olmak üzere toplam 24 fakülteden 23’ü yüzde 100 doluluk oranina ulasirken, 12 Meslek Yüksekokulunun tüm bölümleri yüzde 100 doluluk oranina ulasti. Akdeniz Üniversitesi’nin özel yetenekle ögrenci alan bölümleri hariç toplam 220 programindan 218 tanesi yüzde 100 doluluk oranina sahip oldu.

“Bilim sevdalisi gençlerle büyüyoruz”

Akdeniz Üniversitesi ailesinin her geçen yil çaliskan, basarili, kendine güvenen, arastiran, sorgulayan, ülkesine ve insanliga hizmeti gaye edinen bilim sevdalisi gençlerle daha da büyüdügünü ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pek çok zorlu süreçlerden geçerek üniversite sinavi kazanan ve Akdeniz Üniversitesi’ni tercih eden ögrencileri tebrik etti. Akdeniz Üniversitesi’nde ögrencilerin yetkin akademik kadro, nitelikli programlar, güncel müfredatlar, gelismis laboratuvarlar ile teorik ve uygulamali olarak en kaliteli egitimi alacaklarini vurgulayan Rektör Özkan, bunun yaninda sosyal ve kültürel faaliyetler, farkli ilgi alanlarina yönelik çesitli ögrenci kulüpleri ve essiz kampüsüyle unutulmaz bir ögrencilik hayati yasayacaklarini söyledi.



“Her zaman yaninizdayiz”

Dünyanin en güzel ve ögrenci dostu sehirlerinden biri olan Antalya’da ögrenci olmanin da büyük bir ayricalik oldugunu ifade eden Rektör Özkan, “Geleceginizi adim adim insa edeceginiz bu yolda akademik ve idari kadromuz ve tüm imkânlarimizla daima yaninizda olacak ve sizleri gelecege en iyi sekilde hazirlayacagiz. Rektörünüz olarak sizlere kapimin daima açik oldugunu lütfen unutmayin” dedi.

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi ailesine yeni katilan genç Akdenizlilere yeni egitim ögretim hayatinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA