AFAD, 17 Agustos Depreminin 23. Yil Dönümünde Vatandaslari Bilinçlendirdi

Aksaray’da 17 Agustos Büyük Marmara Depremi’nin 23. yildönümünde farkindalik çalismasi gerçeklestiren Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Gönüllüleri sokakta gezerek vatandaslara brosür dagitip depreme karsi bilinçlendirdi.

AFAD, 17 Agustos Depreminin 23. Yil Dönümünde Vatandaslari Bilinçlendirdi


Türkiye’yi 23 yil önce yasa bogan ve 17 bini askin vatandasin yasamini yitirmesine neden olan Büyük Marmara Depremi’nin yildönümünde farkindalik çalismasi gerçeklestiren AFAD Müdürlügü gönüllüleri Aksaray’da vatandaslara brosür dagitarak depreme karsi bilinçlendirdi. 15 Temmuz Milli Irade Meydani ve çevresinde vatandaslara brosür dagitan AFAD gönüllüleri yolda durdurduklari vatandaslara deprem hakkinda bildiklerini sorduktan sonra, deprem aninda ne yapilmasi gerektigi hakkinda bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardindan depreme karsi yapilacaklar ve alinacak önlemler hakkinda bilinçlendirme yapan gönüllüler AFAD’in gelistirdigi AFAD Acil Mobil Uygulamasinin da tanitimini gerçeklestirdi. AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaslara sistem hakkinda bilgi verilirken, AFAD’in afetlerle ilgili egitimleri anlatildi. AFAD’in farkindalik çalismasinda deprem hakkinda bilinçlendirilen vatandaslar çalismalari olumlu bulurken, AFAD gönüllüleri farkindalik çalismalarinin devam edecegini duyurdu.

AFAD’in farkindalik çalismasi hakkinda bilgi veren Afet Egitim Uzmani Gül Bilen, “17 Agustos Marmara Depremi’nin 23. yildönümünde AFAD gönüllüsü arkadaslarimizla birlikte farkindalik olusturmak amaciyla hem Büyük Marmara Depremi’ni aniyoruz hem de meydana gelebilecek tehlike ve afetlere karsi vatandaslarimizin bilgilendirilmesi amaciyla brosür dagitarak afet bilinci egitimi veriyoruz. Bu çerçevede daha detayli egitim almak isteyen vatandaslarimizi da AFAD Gönüllülük Sistemi ve Afet Acil Mobil Sisteminin tanitimini yapiyoruz. Bu konuda da onlara yardimci oluyoruz” dedi.



Büyük Marmara Depremi’nde Istanbul’da olan Haci Emin Altan (51), AFAD’in farkindalik çalismasi sayesinde bilinçlendigini anlatarak, “Ben 1999’da Istanbul’da depremi birebir yasadim. Ben Süleymaniye’de kaliyordum. Gece saat 3 siralari bir gürültü oldu. Benim o zaman o binanin altinda metro vardi. Ben bina metroya kaydi zannettim. Sonra disaridan sesler gelince pencereden baktik ki millet hep disarida bizde kosarak disari çiktik. Istanbul’daki o büyük depremi yasadik. O dönemlerde bizi böyle depremle bilgilendiren yoktu. Ama simdi sag olsun her tarafta depremle nasil basa çikacagimizi bilgilendiriyorlar. Su an o bilgiye sahibiz” diye konustu.



AFAD’in çalismasini olumlu bularak toplumsal bilinçlenmenin gerektigini söyleyen Mehmet Demirbilek (56), “Ülkemizde gerçekten ne olursa olsun deprem, sel, afet veya yangin gibi buna benzer seylerde AFAD’in insanlara kisilere, köylülerimize her konuda yardimci olmasi verdigi egitimler açisindan destek olduklarini ve olmaya devam ettiklerini biliyoruz. Sunu açiklikla ifade edeyim, bu bilinç toplumda yerlesmedikten sonra sikinti olacaktir. Sag olsun gençlerin buradaki gayretlerini, çabalarini göz önünde bulunduraraktan insallah bir adim ileriye daha gidecegimize inaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA