Karabük'te Dehset Anlari Açiklamasi Alev Alan Mikserin Patlama Anlari Kamerada

Karabük’te yolcu minibüsüne çarpmamak için tünel girisindeki kaldirima çarpan mikserin patlama sonrasi alev alev yanma görüntüleri güvenlik kamerasina yansidi. Faciadan dönülen olayda sürücüyü sans eseri araciyla seyahat eden itfaiye personeli kurtardi.

Olay, Karabük-Yenice karayolu Yalnizca Tüneli’nde meydana geldi. Ufuk Baysal idaresindeki 74 BB 821 plakali çimento yüklü mikser Karabük istikametine seyir halindeyken önündeki yolcu minibüsüne çarpmamak için manevra yaptiktan sonra kontrolden çikarak tünel girisindeki kaldirima çarpti.

Büyük bir patlamayla alev alan mikserin her tarafini alevler kapladi. Yanmaya baslayan mikserdeki devasa dumanlar tünelin disina çikti.

Zonguldak-Karabük karayolu ulasima kapandi

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Karabük Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli arazözler yangini söndürme çalismalari baslatti. Jandarma ekipleri genis güvenlik önlemi aldi.

Sürücüyü arkasinda seyreden itfaiye personeli kurtarmis

Çarpmanin etkisiyle mikserin alev alev yandigini anlatan sürücü Ufuk Baysal, olay yerine gelen Karabük Valisi Fuat Gürel’e dehset anlarini anlatti. Baysal, olayin sokuyla kaçmaya çalistigini anlatirken sans eseri arkasinda seyreden itfaiye personeli Hasim Günes’in kendisini kurtardigini anlatti. Baysal, "Bir baktim mikser alev almis. Arabadan asagiya kendimi zor attim. Burada itfaiyeci agabeyler bagirdilar. Elektrikler gitti. Agabeyleri görünce olay yerinden hizla kostum" diye dehset anlarini anlatti.

Dehset anlari güvenlik kamerasinda

Öte yandan dehset anlari saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi. Yolcu minibüsünden kaçmaya çalisan çimento yüklü mikser tünel girisinde kaldirima çarptiktan sonra patlayarak alev aldi. Alev alev yanmaya baslayan mikserle birlikte tünelin içini alev kapladi. Siyah dumanlarin gökyüzüne ulastigi olayda minibüsteki yolcular adeta büyük bir faciadan döndü. Olay yeri dron ile havadan da görüntülendi.

Vali olay yerinde incelemelerde bulundu

Karabük Valisi Fuat Gürel, ulasima kapanan karayoluna gelerek yetkililerden bilgi aldi. Sogutularak söndürülen tünelin içerisindeki kullanilamaz hale gelen mikseri de inceleyen Vali Gürel söyle dedi:

"Çimento tasiyan muhtemelen ya lastigi patliyor. Bir sikintidan dolayi tünelin duvarlarina çarparak alev aliyor. Bundan kaynakli sorun yasaniyor. Trafik iki tarafli ulasima kapatildi. Yangin söndürüldü. Arkadaslar tedbirini aldi. Su an itibariyle sükürler olsun can kaybi yok. Arkadaslar çalismalarini yürütüyorlar. Birazdan çalismalardan sonra trafik kontrollü olarak açilacak. Allah korusun büyük bir faciadan dönüldü. O sirada bir yolcu minibüsü geçiyormus. Sükür ki can kaybi yok."

Tünel içerisinde zarar gören ve kopan malzemelerin temizlenmesinin ardindan karayolunun yeniden trafige açilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA