Yusufeli Baraji Nedeniyle Evleri Sulari Altinda Kalacak Ishan Köyü Sakinleri Evlerine Kavustu

Artvin’de Yusufeli Baraji’nin yapimi sonrasi sular altinda kalacak olan 7 köyden biri olan Ishan köyü sakinleri evlerine kavusuyor. Lüks konutlari andiran evlerine tasinan ailelere Artvin Valisi Yilmaz Doruk ziyarette bulundu.

Yusufeli Baraji Nedeniyle Evleri Sulari Altinda Kalacak Ishan Köyü Sakinleri Evlerine Kavustu
Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak olan ilçe merkezinin yani sira, 7 köyde baraj sularindan kismen etkileniyor. Temelden 275 metre yüksekligiyle Türkiye’nin birinci, dünyanin üçüncü en yüksek kemer baraji olacak Yusufeli Barajinda su tutma islemi öncesi 7 köyün tasinma islemleri için çalismalar devam ediyor.

Baraj sularindan 52 hanesi etkilenen Ishan köyünde çalismalar sona erdi. Lüks villalari andiran köy evlere kavusmanin mutlulugunu yasayan aileleri Artvin Valisi Yilmaz Doruk ziyarette bulundu.

Artvin Valili Yilmaz Doruk burada yaptigi açiklamada, "Pesin ödeme gücü olmayanlar 20 senelik ödeme seçenegini tercih edebilir. Ilk 5 sene ödeme yapilmayacak. O zaman çok çok daha uygun olacak. Bazen vatandasimiz pesin ödeyeyim tapumu alayim diye düsündügü için o parayi toplamada zorlaniyor. Böyle durumlarda önerimiz 20 senelik ödeme sürecini tercih etmeleri. Vatandasimiz için getirilecek kolaylik bizi de çok mutlu ediyor. Insallah birlik beraberlikle olan sorunlari çözeriz. Evler pahali degil ama bazen vatandasimizin ödeme gücü yetmeyebiliyor. Evler çok güzel olmus. Vatandaslarimiz daha da güzellestirecektir" diye konustu

Ziyarete DSI Bölge Müdürü Celal Tokalak, Yusufeli Kaymakami Hüseyin Kaptan, Belediye Baskani Eyüp Aytekin, Il Özel Idare Genel Sekreteri Ömer Dereci, Il Genel Meclis Baskani Furkan Çakmak ve diger ilgililer de katildi.

Kaynak: İHA