Van Büyüksehir Belediyesi Yollarin Alt Yapisini Güçlendiriyor

Van Büyüksehir Belediyesi, kirsal mahalle yollarinin altyapisini güçlendirmek ve muhtemel su taskinlarina karsi kutubaks, menfez ve koruge boru çalismasi yapiyor.

Van Büyüksehir Belediyesi Yollarin Alt Yapisini Güçlendiriyor
Van Büyüksehir Belediyesi, sorumluluk alanindaki yollari daha güvenli ve konforlu hale getirmek için var gücüyle çalisiyor. Bu çerçevede özellikle kirsal mahalle yollarinda baslatilan çalismalar araliksiz bir sekilde devam ediyor. Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginca belediyenin idari isgücü ile yürütülen çalismalarda Baskale ilçesi Esenyamaç Mahallesi basta olmak üzere Gürpinar ilçesi Topyildiz grup yolu, Ipekyolu ilçesi Bakraçli Mahalle yolu, Edremit ilçesi Elmalik yolu, Özalp ilçesi Yukari Ayazca yolu ve Saray ilçesi Kurucan Mahallesi yolunda kutubaks, menfez ve koruge boru çalismalari yapiliyor.

Ekipler; Ercis, Çaldiran, Bahçesaray, Baskale, Gürpinar, Çatak ve Gevas ilçesine bagli mahalle yollarinda genisletme, reglaj, stabilize, dolgu ve yarma çalismalarini da sürdürüyor.

Yapilan çalismalarin tamamlanmasiyla kirsal mahalle yollarinin altyapisi daha saglikli hale getirilirken, muhtemel sel ve su taskinlara karsi da daha korunakli hale getirilecek.
Kaynak: İHA