Uzmanindan Uyari Açiklamasi 'Çocugunuzu Okul Öncesi Saglik Kontrolünden Geçirin'

Çocuk Hastaliklari Uzmani Dr. Ögr. Üyesi Emel Sen, çocuklarin okullar baslamadan mutlaka saglik kontrolünden geçmesi gerektigini söyledi.

Uzmanindan Uyari Açiklamasi 'Çocugunuzu Okul Öncesi Saglik Kontrolünden Geçirin'
Okullarin açilmasina az bir süre kaldigini hatirlatan VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hastaliklari Klinigi’nden Dr. Ögr. Üyesi Emel Sen, basariya giden yolun saglikli olmaktan geçtigini vurgulayarak uyarilarda bulundu.

“Sagliksiz bir çocuktan akademik basari beklenmez”

Bütün anne babalarin çocuklarinin mutlu, saglikli ve basarili bireyler olmasini arzu ettigini belirten Dr. Ögr. Üyesi Emel Sen, “Çocugumuzu okul dönemine en dogru sekilde nasil hazirlamak için öncelikle tamamen saglikli oldugundan, okula baslayacak olgunluga ulastigindan emin olmak zorundayiz. Çünkü saglikli olmayan bir çocuktan akademik bir basari bekleyemeyiz” dedi.



“Rutin muayeneler ve tetkikleri yapilmali”

Okul çocuklarinin rutin muayenelerinin, tetkiklerinin, gelisim testlerinin yapilmasi, tespit edilen vitamin eksiklikleri tamamlanmasi hastaliklarin tedavi edilmesi gerektigine dikkat çeken Dr. Ögr. Üyesi Emel Sen, “Görmesinde sorun varsa, bu sorun giderilmeli, isitmesindeki problemlerin sebebi neyse bulunup tedavi edilmeli. Metropolitan okul olgunlugu testi gibi yasina uygun testler yapilmali, sorun var ise tedavi planlanmalidir. Bu saglik kontrolleri okul baslamadan mutlaka yapilmalidir” seklinde konustu.



“Abur cuburdan uzak durmalilar”

Okullar baslamadan önce çocuklara check-up yaptirilmasinin ihmal edilmemesini öneren Dr. Ögr. Üyesi Sen, “Dengeli ve saglikli beslenme, çocuklarimizin büyüme ve gelismelerinin saglanmasinda ve hastaliklara karsi kendilerini koruyabilmeleri için çok önemlidir. Abur cubur tüketiminin basta dis sagligi, mide-bagirsak hastaligi, obezite gibi birçok hastaliga davetiye çikaracagi unutulmamalidir. Bagisiklik sistemini kuvvetlendirmek için D vitamini, balik yagi, bitkisel besin takviyeleri gibi ilaçlar hekim gerekli görürse kullanilmalidir. Unutmayalim ki akilci olmayan, gelisi güzel ilaç kullanimi yarardan çok zarar getirir. Tüm çocuklarimiza saglikli ve mutlu bir egitim ögretim yili dilerim” diyerek açiklamasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA