Kuaförlügü Birakip Çiftçi Oldu Açiklamasi Kivi Yetistiriyor

Samsun’da bir vatandas kuaförlük meslegini birakarak aldigi destekle kivi üreticisi oldu.

Kuaförlügü Birakip Çiftçi Oldu Açiklamasi Kivi Yetistiriyor
Samsun’da kivi üretimi Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle genisliyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, 2021 yilinda 14 bin 300 adet kivi fidani dagittigi üreticileri bahçelerinde ziyaret ediyor. Ilçelerde ekilen arazileri gezerek incelemelerde bulunan Samsun Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda görevli ziraat mühendisleri, çiftçilere de danismanlikta yapiyor.

Kivi bahçelerini dolasan Ziraat Yüksek Mühendisi Hande Sahin, kontrollere araliksiz devam ettikleri bilgisini verdi. Sahin, “285 dekar alanda destek sagladik. Üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Kivi yüksek gelir getiren bir üründür. Vatandaslardan aldigimiz geri dönüs gerçekten çok güzel. Biz elimizden gelen tüm gayreti onlar için gösteriyoruz” dedi.



“Kuaförlük yaparken bu destekleri ögrendim”

Çiftçi Seref Köse, “Ben kuaförlük yaparken bu destekleri ögrendim. 20 dönümlük kivi bahçesi kurdum. Kurulum maliyetleri çok yüksek oldugu için Büyüksehir Belediyesi’nden destek aldim. Destek olmasaydi bunu basaramazdim” seklinde konustu.

Samsun Ilinin Sürdürülebilir Tarim Faaliyetlerinin Yayginlastirilmasi Projesi ile sebze ve meyve yetistiriciligini artiran Büyüksehir Belediyesi, Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) üye olanlara ücretsiz fide, tohum, sera naylonu ve gübre veriyor.
Kaynak: İHA