Baskan Demir Açiklamasi 'Toplu Ulasim Transfer Merkezi TEKNOFEST'in Ardindan Hizmete Girecek'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Toplu Ulasim Transfer Merkezi’nin TEKNOFEST’in ardindan hizmete girecegini açikladi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Toplu Ulasim Transfer Merkezi TEKNOFEST'in Ardindan Hizmete Girecek'
30 Agustos-4 Eylül tarihlerinde Samsun’un ev sahipliginde yapilacak TEKNOFEST KARADENIZ 2022 organizasyonuna sayili günler kaldi. Hazirliklarla ilgili açiklama yapan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, proje yatirimlarini da degerlendirdi. Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi, Toplu Ulasim Transfer Merkezi, Anakent Is Merkezi ve belediye binasinin dönüsümü konularinda gelinen son durumu anlatti.

“Herkesi bekliyoruz”

TEKNOFEST’in Samsun’da basariyla düzenlenmesi için tüm eksiklikleri gidererek Çarsamba Havalimani’nda stant kurulumlarinin basladigi bilgisini veren Büyüksehir Belediye Baskani Demir, “Istanbul’dan sonra Anadolu’da ikinci festivali sehrimizde icra edecegiz. Çok önemli bir süreç yasayacagiz. TEKNOFEST ile ilgili bize çok is düstü. Hepsini hallettik. Çalisan tüm ekiplerimize tesekkür ediyorum. TEKNOFEST kurulu çalismalardan ve hazirliklardan çok memnun. Biz de güzel bir stant kuruyoruz. Sehrimize gelecek gençlerimize, çocuklarimiza ve tüm misafirlerimize Samsun’u tanitmak için iyi bir çalisma yapiyoruz. Kültürel anlamda da belediye olarak konserlerimiz olacak. Gençlerimizi bir araya getirip eglendirecegiz. Yurt disindaki kardes belediyelerden misafirlerimiz olacak. Festival, sehrimize bambaska faydalar saglayarak, çok müthis bir vizyona kavusturacak. Herkesi festival alanina bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.

"TEKNOFEST’ten önce hayata geçiriyoruz"

Gelecekte sehrin yönetiminin can damari haline gelecek birçok mobil uygulamayi devreye alarak tanitimlarina basladiklarini duyuran Baskan Mustafa Demir, “Akilli sehir uygulamalariyla bütün alanlar, kurulum çalismalari süren kent yönetim merkezinde izlenir hale gelecek. Günün bazi saatlerinde sehrimizin belirlenen alanlari, yurt içinde ve yurt disindan canli seyredilebilecek. Bu sistemi TEKNOFEST’ten önce hayata geçiriyoruz. Atatürk Bulvari ve 100. Bulvari üzerindeki kavsak düzenlemeleri tamamlandi. Atatürk Bulvari’ndaki kavsaklarda ayrica yapay zeka sistemi kurumlari da bitti. Su an 100. Yil Bulvari üzerindeki kavsaklarda sistem kurulumu, trafik sinyalizasyonu ve kirmizi isik ihlallerinin önlenmesine yönelik hiz koridorlari kurulumu devam ediyor” diye konustu.



“Akilli sistemi tüm bulvarlarda kuracagiz”

Kavsaklarla birlikte yenilenen yollarla kentin bambaska havaya büründügünün altini çizen Baskan Demir, “Caddelerimiz çok sik oldu. Trafik ciddi anlamda rahatladi. Pik saatlerde dahi trafik yogunlugu bir iki isigi geçmiyor. Insanlar 1,5 saatte ulasabildikleri yere simdi ortalama 30 dakikada gidebiliyorlar. Adaptif kavsak dedigimiz sistemde birinci sirada güvenlik geliyor. Tüm kavsaklarda ayni anda devreye yapay zeka, trafigi daha akici hale getirerek kazalari minimize edecek. Seyir halindeyken sürücülerin bir takim aliskanliklari düzeldikçe sistem daha da iyi çalisacak. Kavsaklara yakin yerlerde parklanmalari ve okullarin disinda hiz kesicileri ortadan kaldiracagiz. Bütün yollari gözetim altina aliyoruz” bilgilerini verdi.

"Transfer merkezi festivalden sonra"

9 milyon TL’lik yatirimla Atatürk Kültür Merkezi yanindaki alana konuslandirilan Toplu Ulasim Transfer Merkezi’ndeki proje çalismalarinin bitirildigini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Demir, “Minibüs terminali, tamamiyla hizmete açilmaya hazir. TEKNOFEST’ in bitiminden sonra nasip olursa düzenleyecegimiz törende yolcu aktarma merkezimizi hizmete sunacagiz. Halkimiz artik sehir merkezine tek araçla daha kolay ve hizli sekilde ulasmis olacak. Anakent Is Merkezi ile belediye binamizin yikimina da yilsonundan önce baslayacagiz. Belediyenin yanindaki otoparkla ilgili uygulama projeleri bitti. Su an maliyet hesaplari inceleniyor. Yapimini da yilsonundan önce ihale edecegiz. Anakent Is Merkezi’nin orayi da yiktiktan sonra konvansiyonel sisteme çeviriyoruz. Projesi bitmek üzere. Dolayisiyla sehrimiz bambaska bir hale geliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA