Deli bal yiyip kendinden geçmişti! Baygın bulunan boz ayı dünya gündeminde: Komik halleri viral oldu

Düzce'de geçtiğimiz gün bulunan ve fazla bal yediği için sarhoş olup baygınlık geçiren yavru boz ayı Türkiye'de kısa sürede viral oldu. Yavru ayının komik halleri yüzlerce kez izlenirken, Tarım ve Orman Bakanlğı ayıya isim bulmak için çağrıda bulundu. Öte yandan deli bal yediği için bu hale gelen boz ayı dünyanın da dikkatini çekti. Önde gelen pek çok gazete, ayının kurtarılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Deli bal yiyip kendinden geçmişti! Baygın bulunan boz ayı dünya gündeminde: Komik halleri viral oldu
Düzce Yığılca İlçesine bağlı Karakaş Köyünde bal üreticiliği yapan vatandaşların kovanlarına dadanan ayı, önceki gün yine bölgede bulunan bal kovanların arasına daldı. Aşırı bal yediği tahmin edilen ayı, vatandaşlar tarafından bitkin bir halde bulundu.

Bunun üzerine vatandaşlar Orman İşletme Müdürlüğüne ihbarda bulunarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ekip, hareket edemeyen ayıyı alarak kamyonet kasasına koydu ve İlçe merkezinde bir veterinere götürdü.


Bu esnada kamyonet kasasındaki ayıyı ve bitkin halini görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Bir çok kişi tarafından cep telefonunakayıt altına alınan bal komasına girmiş ayı sosyal medya hesaplarında paylaşılınca büyük beğeni topladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ise ayının durumuyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, 'Yavru boz ayımız iyi, tedavisi devam ediyor. Balın dozunu kaçıran 'sevimli kızımıza' bir isim verelim, adıyla yaşasın' denildi.

Öte yandan ayının şirin ve tatlı halleri Türkiye'nin gündemine otururken, dünya basınının da dikkatini çekti.