Tunus Olimpiyat Komitesi Karatay'in Yatirimlarini Inceledi

Konya 2021 5. Islami Dayanisma Oyunlari çerçevesinde Konya’da bulunan Tunus Ulusal Olimpiyat Komitesi Baskani Mehrez Boussayene ile Komite Üyesi Mohamed Soufiane Chaouachi, Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca’yi ziyaret etti.

Tunus Olimpiyat Komitesi Karatay'in Yatirimlarini Inceledi
56 ülkeden yaklasik 4 binin üzerinde sporcunun katilimiyla Konya’da baslayan “Konya 2021 5. Islami Dayanisma Oyunlari” büyük heyecana sahne olurken; büyük organizasyon için sehre gelen yerli ve yabanci birçok protokol üyesi de Konya’yi ziyaret ediyor. Oyunlar çerçevesinde Konya’da bulunan Tunus Ulusal Olimpiyat Komitesi Baskani Mehrez Boussayene ile Komite Üyesi Mohamed Soufiane Chaouachi de, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’yi ziyaret etti.

Tunuslu heyet, ziyaret programi çerçevesinde ilk önce Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Belediye Baskan Yardimcilari Ramazan Sevik ve Mustafa Yaylaci ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Özsolak’la bir araya geldi. AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç’in de katildigi ziyarette Baskan Hasan Kilca, Karatay Belediyesinin ilçede olusan atigin kaynaginda ayristirilarak toplanmasi ile ekonomiye geri kazanimi asamalari hakkinda Tunuslu heyete bilgi verdi.

Tunuslu heyet Trap- Skeet Atis Poligonu Sosyal Tesisini inceledi

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Tunus Ulusal Olimpiyat Komitesi Baskani Mehrez Boussayene ve Komite Üyesi Mohamed Soufiane Chaouachi ile birlikte Karatay Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Yeni Asfalt Plenti ile Asfalt ve Beton Elemanlari Analiz Laboratuvari’ni da yerinde inceledi. Karatay Belediye Baskan Yardimcilari ve Karatay Belediyesi Birim Müdürlerinin de hazir bulundugu incelemede Tunuslu heyet; geçtigimiz yil 13 milyon 500 bin liralik maliyetiyle Karatay’a hizmet vermeye baslayan Yeni Asfalt Plenti Tesisi ile Asfalt ve Beton Elemanlari Analiz Laboratuvari’ndaki çalismalari yakinda görme firsati buldu. Tunus Ulusal Olimpiyat Komitesi Baskani Mehrez Boussayene ve Komite Üyesi Mohamed Soufiane Chaouachi ayrica; Karatay Saraçoglu Spor Tesisleri içerisinde geçtigimiz hafta Karatay Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Trap-Skeet Atis Poligonu Sosyal Tesisi’ni de inceledi. “Konya 2021 5. Islami Dayanisma Oyunlari”nin Aticilik ve Okçuluk kategorilerinde mücadele verecek sporcular ve teknik ekibe de hizmet verecek tesisi gezen Tunuslu heyet, tesisi çok begendiklerini ifade ederek, spor camiasina böylesine degerli bir tesisi kazandiran Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti.

"Konya tarihi günler yasiyor"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, dünyanin dört bir yanindaki Islam ülkelerinden gelen binlerce misafiri Konya’da agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek, Konya’nin tarihi günler yasadiginin altini çizdi. Baskan Hasan Kilca, “Konya 2021 5. Islam Dayanisma Oyunlari sehrimizde basladi.

Konyamiz, kadim geçmisine uygun olarak dayanismanin, dostlugun, hosgörünün, kardeslik ve birlikteligin en güzel örneklerine sahitlik edecek. 5. Islam Dayanisma Oyunlari, sehrimize pek çok alanda önemli katkilar saglayacak. Bizler de sehrimizde bulunan misafirlerimizle bir araya geliyor, hem ilçemizi daha yakindan tanimalarini sagliyor hem de belediyemizin projeleriyle ilgili fikir alisverisinde bulunuyoruz. Bu vesileyle, ilçemiz ve hizmetlerimizle yakindan ilgilenen Tunus Ulusal Olimpiyat Komitesi Baskani Mehrez Boussayene ve Komite Üyesi Mohamed Soufiane Chaouachi’ye tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA