En Az Dane Kaybi Için Hasat Sezonu Çalismalari Devam Ediyor

Üreticilerin en az dane kaybi ile hasat sezonunun tamamlanmasi için incelemelerde bulunan Bayburt Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri için temennide bulundu.

En Az Dane Kaybi Için Hasat Sezonu Çalismalari Devam Ediyor
Tarim ve Orman Müdürlügü, üreticilerin en az dane kaybi ile hasat sezonunun tamamlanmasi için incelemelerde bulunuyor. Teknik personelleri ile her gün sahada çalismalarda bulunan Bayburt Tarim ve Orman Müdürlügü, biçerdöver denetimlerini gerçeklestirerek çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri için çalismalarini siklastirdi. Ekipler, biçerdöverlerde dene kaybini inceleyerek, çiftçilerin daha fazla mahsul elde etmesini sagliyor.

Bayburt Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen, “Ilimizde hububat sezonu basladi dolayisi ile biçerdöverler tarlamizda biçim yapmaktadir. Günesi ve yagmuru bol bir sezon geçirdik bu mahsule olumlu yansidi. Lütfen aceleye getirip gece ve hizli biçim yaptirip dane kaybina sebebiyet vermeyelim. Biçerdöverlerden göreceginiz her türlü olumsuzluk için devamli bizleri arayip sikayetlerinizi bildire bilirsiniz. Mühendis arkadaslar devamli sahada kontrol yapacaklardir. Yolalti köyümüz çiftçilerinden Osman Ipek, Mehmet Ipek, Yakup Üzülmez, Ertugrul Ipek, Furkan Ipek’le istisare ettik. Bereketli sezon diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA