Kastamonu Üniversitesi'nin Projesine Destek

Kastamonu Üniversitesi’nin “Iklimin Gelecegi: Gelecegin Iklimi” baslikli projesi destek almaya hak kazandi.

Kastamonu Üniversitesi, projelerine bir yenisi daha eklendi. TÜBITAK 4004-Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Ögretim Görevlisi Berkan Güngör’ün yürütücülügünü yaptigi, “Iklimin Gelecegi: Gelecegin Iklimi” baslikli proje destek almaya hak kazandi. TÜBITAK tarafindan desteklenmesine karar verilen projede lisans ve lisansüstü programlarda örgün egitimlerine devam eden ögrencilerin, interaktif uygulamalarla iklim degisikligi konusunu çesitli boyutlariyla ele alarak konuya dair bilgi seviyelerini artirmak amaçlaniyor. Bu proje ile katilimcilarin tabiati koruma ve tabiat ile uyumlu yasama bilinci kazanmalari, uzman egiticiler ile birlikte kamu politikalari gelistirmeleri, yerel, ulusal ve uluslararasi çevre çalismalarina katilmalari ve aktif olmalari hedefleniyor.

21-27 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan proje çerçevesinde, 20 atölye çalismasi, 71 saat egitim programi ve 3 bilimsel gezi yer aliyor. Proje sonucunda 1 editöryal kitap, 1 sergi, 1 çalistay, 1 sempozyum ve 1 fidan dikim faaliyeti yapilmis olacak.

Projede paydas olarak 7 üniversite, 3 kamu kurumu ve 2 özel kurulus görev aliyor. Projede ayrica Kastamonu Üniversitesi’nden Rektör Yardimcisi Ihtisaslasma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Rektör Yardimcisi Teknokent ve TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Kasim Yenigün, Ögretim Görevlisi Ahmet Tabanlioglu ve Ögretim Görevlisi Mehmet Firat Olgun uzman, Prof. Dr. Tolga Ulusoy, Prof. Dr. Seyhan Yilmaz, Doç. Dr. Erol Tekin, Doç. F. Müjde Gökbel, Doç. Dr. Önder Tor, Doç. Dr. Miraç Aydin, Dr. Ögretim Üyesi Kerim Güney, Dr. Ögretim Üyesi Özkan Evcin, Dr. Ögretim Üyesi Tayyibe Altunel egitmen ve Prof. Dr. Yavuz Demirel ile Doç. Dr. Alperen Kaymakci rehber, Istanbul Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Zekai Sen, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Tevfik Erdem, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Çimen, Bursa Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Sinan Uyanik, Kütahya Dumlupinar Üniversitesinden Doç. Dr. Oya Asan Yüksel ve Doç. Dr. Ismet Yüksel, Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Çelik, Doç. Dr. Mustafa Hakki Aydogdu egitmen ve Arastirma Görevlisi Fatmanur Aksöz uzman, Sekoya Handmade’den Selin Özdil Coskunirmak egitmen, Daday 1 No’lu Aile Sagligi Merkezi’nden Dr. Funda Gül saglik personeli ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü’nden Gülnur Pehlivan rehber olarak yer alacak. Proje çerçevesinde 5 uzman, 21 egitici, 3 rehber ve 1 saglik personeli görev yapacak.
Kaynak: İHA