Karaman'da Bu Yilin Ilk 6 Ayinda 2 Bin 168 Kisi Istihdam Edildi

Karaman’da Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu 2022 yili 3. Olagan Toplantisi Vali Tuncay Akkoyun baskanliginda yapildi.

Karaman'da Bu Yilin Ilk 6 Ayinda 2 Bin 168 Kisi Istihdam Edildi
Il Istihdam ve Meslekî Egitim Denetim Raporu’nun kurula sunulmasiyla baslayan toplantida, “2022 Ocak-Haziran döneminde, 3 adet toplum yararina program, 186 adet isbasi egitim programi ve 7 adet meslek edindirme kursu denetlenmis olup, kurs veya programlarda iptale veya ara vermeye sebep olacak bir aykirilik tespit edilmemistir” ifadeleri kullanildi.

“Karaman’da 2022 Ocak-Haziran döneminde, toplam 2 bin 168 kisiye istihdam saglandi”

Geçmis toplanti kararlarinin gerçeklesme durumunun degerlendirilmesi ile devam eden toplantida ayrica 2022 Ocak-Haziran döneminde ISKUR tarafindan 4 bin 539 bireysel danismanlik, 409 engelli danismanligi, bin 192 isveren danismanligi, 54 meslek danismanligi ve 41 is kulübü liderligi saglandigina dikkat çekilerek, ayni dönem içerisinde toplamda 2 bin 168 kisinin istihdam edildigi belirtildi. Daha sonra egitim-istihdam iliskisi baglaminda, Karaman’daki meslekî egitim çalismalarinin ele alindigi toplantida, Mesleki ve Teknik Liselerde okuyan ögrencilerin daha donanimli yetistirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarindaki sektörlerde istihdama katilmalari gibi konularda fikir alisverisinde bulunuldu. Bu hususta Il Millî Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan tarafindan Karaman’daki Meslekî Egitimin mevcut durumuyla ilgili kurul üyelerine bilgi verildi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Mehmet Özmen, Belediye Baskan Yardimcisi Mahmut Güventürk ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri de katildi.

Kaynak: İHA