Temizlikçi Kizin Üzerine Sirket Kurup 150 Bin Lira Kredi Çektirdiler

Adana’da temizlikçi kizin üzerine sirket kurup 150 bin lira kredi çektirip zorla elinden aldiklari öne sürülen 7 zanli gözaltina alindi.

Temizlikçi Kizin Üzerine Sirket Kurup 150 Bin Lira Kredi Çektirdiler
Edinilen bilgiye göre, 24 yasindaki Yaren T. bir emlakçinin yaninda ise girdigini daha sonra kendisine 150 bin lira kredi çektirip onu da silahla tehdit ederek elinden aldiklarini öne sürerek sikayetçi oldu. Bu sikayet üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Mali Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Iddiaya göre, polisin çalismasi sonucunda Yaren T. internet üzerinden yaptigi basvuru sonucu ofis temizligi için Cem A. (30) ile baglanti kurdu. Ancak Cem A. “Benim su an elemana ihtiyacim yok ama istersen seni emlakçi arkadasima yönlendirebilirim” dedi.

Genç kiz, Mehmet Emin E. (38) ile görüstü ve ertesi gün isbasi yapti. Bir süre sonra Mehmet Emin E. Yaren T.’ye, “Senin adina kredi çekelim, parayi da paylasiriz” teklifinde bulundu.

Yaren T., “Bana kredi çikmaz ki” yanitina ragmen Mehmet Emin E. “Sen o isi bize birak, krediyi biz hallederiz” dedi.

Mehmet Emin E. Adana’nin Karaisali ilçesinde Mal Müdürlügü’nde görev yapan H.A.’nin da yardimiyla Yaren T. adina internet üzerinden alisveris imkani saglayan bir sirket kurup, sahte kira kontrati ve yoklama fisleri hazirlatip, çikarttigi vergi levhasi üzerinden de Yaren T. adina özel bir bankadan 150 bin liralik kredi almasini sagladi.

Para, muhasebecilik yapan Ahmet Ufuk S.’nin (45) de yardimiyla Yaren T.’nin hesabina yatti ve bu asamada devreye; Mehmet Emin E.’nin arkadasi Mutlu S. (40) girdi. Mutlu S. genç kizi silahla tehdit edip, hesabina yatan paranin da esi Nurten S.’nin hesabina yatirilmasini sagladi. Sonra da parayi çekip, kendi aralarinda paylastilar.

Mali Büro Amirligi ekipleri, söz konusu sebekeyi 3 ay boyunca adim adim takip etti. Gerekli delilleri toplayan polis, operasyon için dügmeye basti. Daha önce belirlenen adreslere es zamanli sok baskinlar düzenlendi.

Operasyonda; Mehmet Emin E., Cem A., Mutlu S., Nurten S. ve onlarla ortak hareket eden Fatma K., Ahmet Ufuk S. ve Ruziye B. gözaltina alindi. Emniyetteki sorgularindan haklarindaki suçlamalari kabul etmeyen zanlilardan Mehmet Emin E.’nin; “Biz, genç bir kiza acidik ve ona yardim etmek istedik. Tek amacimiz buydu” savunmasini yapmasi dikkat çekti. 7 süpheli, ifadeleri sonrasinda adliyeye sevk edildi. Süpheliler tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA