Alanya'nin Bunaltici Sicagindan Kaçanlarin Ilk Duragi Buz Gibi Suyuyla Dim Çayi Oldu

Antalya’nin Alanya ilçesinde eriyen kar sularinin doldurdugu Dim Çayi, sicaktan bunalan yerli ve yabancilarin akinina ugruyor.

Alanya'nin Bunaltici Sicagindan Kaçanlarin Ilk Duragi Buz Gibi Suyuyla Dim Çayi Oldu
Antalya’nin Alanya ilçesinde bulunan Dim Çayi yerli ve yabanci turistlerin begenisini topluyor. Kent merkezinde asiri sicaklardan bunalan vatandaslar solugu eriyen kar sularinin aktigi Dim Çay’inda aliyor. Toroslarda eriyen kar sulari Dim Vadisi boyunca ilerleyerek denize dökülüyor. Kentteki bunaltici havada denize girmek istemeyen vatandaslar çay üzerine kurulu tesislere yöneliyor.

Dim Çayinin serin sulari nedeniyle denize gitmediklerini belirten Elif Altaç, “Kent merkezi çok sicak oldugu için daha çok Dim Çayini tercih ediyoruz. Daha çok serin oldugu için iyi geliyor. En çok buraya geliyoruz. Deniz suyu tuzlu, bir de yoruyor. Çok ta sicak oldugu için biraz suyu da yakiyor açikçasi o yüzden buranin suyu temiz oldugu için biz de burayi tercih ediyoruz. Sadece yerlilerde degil, yabancilarda çok fazla geliyor” dedi.



“Alanya’ya gelen arkadaslarimi muhakkak buraya getiriyorum”

Alanya’ya ziyaretine gelen arkadaslari ve yakinlarini Dim çayina getirdigini söyleyen Sila Arici, “Daglardan geldigi için su o kadar soguk ki. Herkesin tercih edebilecegi bir yer. Turist akinina o kadar çok meyilli bir yer. Benim yakinlarim, arkadaslarim kimler gelirse gelsin ben her daim buraya getiriyorum. Çok serin, çok güzel, çok eglenceli bir yer. Baska bir yere gitmiyorum. Egleniyorum havuza girmesem bile Dim çayina giriyorum. O kadar güzel ki çay en azindan insanin kendine getiriyor. Ben hangi arkadasimi getirirsem burayi hiçbir zaman unutmuyor. Her seyiyle güzel. Dogasiyla, yesilligi ile çayiyla her seyiyle mükemmel” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA